Fűszeres almás csirkeragu: a hús omlós és jó szaftos
Az almás csirkeragu olyan gyorsan elkészül, hogy akár hétköznap vacsorára is megfőzheted. A keleti fűszerek jól illenek hozzá.

almas-csirkeragu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkehús almával és jobbnál jobb fűszerekkel izgalmas, laktató fogás! Ha szereted a keleti konyhát, ezt az egyszerű, de ízletes ételt is imádni fogod. A kurkumát és a curryt könnyen beszerezheted, ráadásul ezek a fűszerek belülről melegítenek is. A köretek közül talán a rizs illik hozzá legjobban.

Amás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 db alma
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál kurkuma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Hevítsd fel a zsírt egy lábosban: rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Tedd bele a húst, kevergesd fehéredésig, majd rakd hozzá a feldarabolt almát. Fűszerezd sóval, borssal, curryvel, kurkumával és fokhagymával. 
Öntsd fel másfél deci vízzel, és párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor a csirke puha, keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd csorgasd a húshoz. Rottyantsd össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel és a hagyma feldarabolt szárával.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük