Fűszeres almás csirkeragu: a hús omlós és jó szaftos

Az almás csirkeragu olyan gyorsan elkészül, hogy akár hétköznap vacsorára is megfőzheted. A keleti fűszerek jól illenek hozzá.

almas-csirkeragu
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkehús almával és jobbnál jobb fűszerekkel izgalmas, laktató fogás! Ha szereted a keleti konyhát, ezt az egyszerű, de ízletes ételt is imádni fogod. A kurkumát és a curryt könnyen beszerezheted, ráadásul ezek a fűszerek belülről melegítenek is. A köretek közül talán a rizs illik hozzá legjobban.

Amás csirkeragu

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 db alma
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál kurkuma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Hevítsd fel a zsírt egy lábosban: rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Tedd bele a húst, kevergesd fehéredésig, majd rakd hozzá a feldarabolt almát. Fűszerezd sóval, borssal, curryvel, kurkumával és fokhagymával. 
Öntsd fel másfél deci vízzel, és párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor a csirke puha, keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd csorgasd a húshoz. Rottyantsd össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel és a hagyma feldarabolt szárával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük