Kalóriaszegény csirkesaláta indiai fűszerekkel: annál finomabb, minél több benne a zöldség

Az indiai fűszerekkel feldobott csirkesalátát akár az irodába is magaddal viheted.

Currys, zöldséges csirkesaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebbe a frissítő, fűszeres csirkesalátába édes hagyma és roppanós zellerszár kerül, az ízeket pedig joghurtos öntet fogja össze. Nagy sikert fogsz vele aratni vendégségeken, kerti partikon, de a munkahelyedre is magaddal viheted egy könnyű ebéd gyanánt.

Currys, zöldséges csirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg kesudió
  • 2 zellerszár
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 kígyóuborka
  • bors
  • olívaolaj

Az öntethez:

  • 2 teáskanál currypor
  • 1 dl majonéz
  • 0.5 dl görög jughurt
  • 0.5 citrom leve
  • 0.5 teáskanál méz
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre pihenni húsz percre. Közben a zellerszárat vágd karikákra, az uborkát és a hagymát nagyobb kockákra, a kesudiót nagyobb darabokra. Az öntethez a majonézt és a joghurtot keverd el, majd add hozzá a többi hozzávalót.

 

A csirkét egy serpenyőben süsd meg kevergetve öt perc alatt, és szedd egy salátástálba. Add hozzá először a zöldségeket és a kesudiót, végül forgasd össze az öntettel. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei a lehető legjobban összeérjenek.

Zöldséges, fűszeres csirkenyárs: ettől a páctól lesz igazán finom

A fűszeres, pácolt csirkenyársat grillen és sütőben is megsütheted, ráadásul bármilyen szezonális zöldséggel tökéletes lesz!

Elolvasom

Kép: DebbiSmirnoff / Getty Images

Ezt is szeretjük