Rozmaringos csirkecomb barackkal sütve: egyszerre sós és édes
A lédús őszibarack nem csak sütikbe finom, a csirkecombokat is feldobhatod vele.
Ha kedveled a hús-gyümölcs párosítást, a barackkal sütött csirkecombokat is feltétlenül tervezd be a menübe! A mézes, fűszeres pác fenségessé varázsolja a fogást. Alsó, felső és egész combokat is pakolhatsz a tepsibe. Sőt, a húst akár grillen is sütheted.
Rozmaringos, barackos csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 3 db őszibarack
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg az esetleges szőröktől, mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. A bőrüket óvatosan lazítsd fel, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze mézzel, borssal, zúzott fokhagymával, csipkedj bele rozmaringot, és kend be vele a csirkecombokat. Ha teheted, pácold egy-két órát lefedve a hűtőben.
A meghámozott őszibarackot vágd kisebb darabokra. A csirkecombokat rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Rakj a hús mellé gyümölcsöt, kakukkfüvet, és tedd mellé a maradék rozmaringot. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak. Ha a hús puha, könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a hűtőből.
Az egytepsis citromos csirkecomb is jólesik forró nyári napokon.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept