Rozmaringos csirkecomb barackkal sütve: egyszerre sós és édes
A lédús őszibarack nem csak sütikbe finom, a csirkecombokat is feldobhatod vele.

barackos-rozmaringos-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kedveled a hús-gyümölcs párosítást, a barackkal sütött csirkecombokat is feltétlenül tervezd be a menübe! A mézes, fűszeres pác fenségessé varázsolja a fogást. Alsó, felső és egész combokat is pakolhatsz a tepsibe. Sőt, a húst akár grillen is sütheted. 

Rozmaringos, barackos csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 3 db őszibarack
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg az esetleges szőröktől, mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. A bőrüket óvatosan lazítsd fel, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze mézzel, borssal, zúzott fokhagymával, csipkedj bele rozmaringot, és kend be vele a csirkecombokat. Ha teheted, pácold egy-két órát lefedve a hűtőben. 

A meghámozott őszibarackot vágd kisebb darabokra. A csirkecombokat rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Rakj a hús mellé gyümölcsöt, kakukkfüvet, és tedd mellé a maradék rozmaringot. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak. Ha a hús puha, könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a hűtőből. 
Az egytepsis citromos csirkecomb is jólesik forró nyári napokon. 

Ezt is szeretjük