Rozmaringos csirkecomb barackkal sütve: egyszerre sós és édes

A lédús őszibarack nem csak sütikbe finom, a csirkecombokat is feldobhatod vele.

barackos-rozmaringos-csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kedveled a hús-gyümölcs párosítást, a barackkal sütött csirkecombokat is feltétlenül tervezd be a menübe! A mézes, fűszeres pác fenségessé varázsolja a fogást. Alsó, felső és egész combokat is pakolhatsz a tepsibe. Sőt, a húst akár grillen is sütheted. 

Rozmaringos, barackos csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 3 db őszibarack
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg az esetleges szőröktől, mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. A bőrüket óvatosan lazítsd fel, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze mézzel, borssal, zúzott fokhagymával, csipkedj bele rozmaringot, és kend be vele a csirkecombokat. Ha teheted, pácold egy-két órát lefedve a hűtőben. 

A meghámozott őszibarackot vágd kisebb darabokra. A csirkecombokat rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Rakj a hús mellé gyümölcsöt, kakukkfüvet, és tedd mellé a maradék rozmaringot. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak. Ha a hús puha, könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a hűtőből. 
Az egytepsis citromos csirkecomb is jólesik forró nyári napokon. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük