Fűszeres sült csirkecombok: aszalt gyümölcsös kuszkusz teszi még különlegesebbé
Ne csak rizst vagy krumplit kínálj a sült csirkecombhoz: az aszalt gyümölcsös kuszkusz hamar elkészíthető, különleges köret húsok mellé!

kuszkusz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közel-keleti konyha egyik jellegzetes hozzávalója, a kuszkusz igazi jolly joker azoknak, akik gyorsan szeretnének változatos ennivalót tenni az asztalra. Édes és sós változatban, önmagában, saláta alapjaként vagy köretnek egyaránt megállja a helyét. Főzni nem kell, csak forró vízzel leönteni, és hagyni, hogy a szemek megduzzadjanak. A hozzá való zöldségalaplevet leveskockából is elkészítheted.

Sült csirkecomb aszalt gyümölcsös kuszkusszal

Hozzávalók:

A sült csirkecombokhoz

  • 8 db csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sült csirke fűszersó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Az aszalt gyümölcsös kuszkuszhoz

  • 20 dkg kuszkusz
  • 10 szem aszalt füge
  • 10 szem aszalt sárgabarack
  • 10 szem aszalt datolya
  • 4.5 dl zöldségalaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 marék egész mandula
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a fűszersóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend be a masszával a combokat, és hűtőben pihentesd egy órát. Ha a pácolási idő letelt, pakold tűzálló tálba, takard le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és negyedóra alatt pirítsd meg a húsokat.

Amíg a csirkecombok sülnek, készítsd el a köretet. A kuszkuszt öntsd le forró zöldségalaplével, takard le, keverd hozzá a citromlevet, és hagyd, hogy a szemek 20 perc alatt teljesen magukba szívják a vizet. Ha már megduzzadtak, keverd össze a fokhagymagerezdekkel, a mandulával és az aszalt gyümölcsökkel.
Zöldséges saláta alapjaként akár főétel is lehet a kuszkuszból.

Ezt is szeretjük