Ananásszal sült sertésszelet omlósan, szaftosan: a sós és az édes ízek csodás harmóniája
Ha szereted a gyümölcsös húsokat, biztos, hogy ez az egyszerre édes és sós, ananásszal sült sertésszelet is ízleni fog.
A gyümölcsös hús az egyik leginkább megosztó ételféleség: van, aki már az ötletet is elképesztőnek tartja, más viszont odáig van az édes és a fűszeres ízek kavalkádjáért. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, mindenképpen próbáld ki ezt az ínyenc ananászos sertésszeletet.
Ananászos sertéskaraj receptje
Hozzávalók
- 8 szelet sertéskaraj
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 doboz ananászkarika-konzerv
- só
- bors
- vaj és olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, majd dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze borssal, citromlével és pirospaprikával, és ebben a pácban tartsd a húst egy órát. Közben az ananászkonzervet csepegtesd le, kevés vaj és olaj keverékén süsd mindkét oldalukat pirosra, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, ha szükséges, még egy kis zsiradék hozzáadásával süsd meg a húsokat is, így már sülés közben enyhe gyümölcsös ízt kapnak. Tálaláskor az ananászkarikákat ízlés szerint a húsra pakolhatod, vagy mellé helyezheted.
Nagyon jól megy hozzá a párolt rizs, a friss zöldségekből készült saláta és a kapros, majonézes krumpli is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept