Ananásszal sült sertésszelet omlósan, szaftosan: a sós és az édes ízek csodás harmóniája
Ha szereted a gyümölcsös húsokat, biztos, hogy ez az egyszerre édes és sós, ananásszal sült sertésszelet is ízleni fog.

ananaszos sertes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös hús az egyik leginkább megosztó ételféleség: van, aki már az ötletet is elképesztőnek tartja, más viszont odáig van az édes és a fűszeres ízek kavalkádjáért. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, mindenképpen próbáld ki ezt az ínyenc ananászos sertésszeletet.

Ananászos sertéskaraj receptje

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 doboz ananászkarika-konzerv
  • bors
  • vaj és olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, majd dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze borssal, citromlével és pirospaprikával, és ebben a pácban tartsd a húst egy órát. Közben az ananászkonzervet csepegtesd le, kevés vaj és olaj keverékén süsd mindkét oldalukat pirosra, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, ha szükséges, még egy kis zsiradék hozzáadásával süsd meg a húsokat is, így már sülés közben enyhe gyümölcsös ízt kapnak. Tálaláskor az ananászkarikákat ízlés szerint a húsra pakolhatod, vagy mellé helyezheted.

Nagyon jól megy hozzá a párolt rizs, a friss zöldségekből készült saláta és a kapros, majonézes krumpli is.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük