Krémes csirkés kukoricasaláta almával: jól behűtve az igazi
A majonézes kukoricasaláta almával és csirkével dúsítva önálló fogásként is megállja a helyét.

kukoricasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Húsok mellé finom, tartalmas köret a majonézes kukoricasaláta, azonban ha a csirkét nem mellé kínálod, hanem belekevered, önmagában is tartalmas ételt kapsz. A krémes salátához nagyon megy a savanykás alma. Tálalás előtt néhány órára tedd a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.

Almás, csirkés kukoricasaláta receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 doboz morzsolt kukorica
  • 2 alma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kockákra, sózd, borsozd, és hagyd egy kicsit állni. Közben a kukoricakonzervet csöpögtesd le, az almát hámozd meg, és kockázd fel. Egy nagyobb tálban keverd el a majonézt a tejföllel, add hozzá a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot. Keverd össze, majd adagold bele a kukoricát és az almát. A csirkekockákat kevés olajon kevergetve süsd meg, szedd ki papírtörlőre, és add a kukoricához. Vegyítsd el alaposan az egészet, és tedd a hűtőbe néhány órára.

Ha szereted a hidegkonyhai készítményeket, a ropogós zöldségekkel dúsított majonézes amerikai tésztasalátát se hagyd ki!

Ezt is szeretjük