Krémes csirkés kukoricasaláta almával: jól behűtve az igazi
A majonézes kukoricasaláta almával és csirkével dúsítva önálló fogásként is megállja a helyét.
![Almás, csirkés kukoricasaláta receptje](https://kep.index.hu/1/0/3939/39393/393934/39393499_adf6fb686b80b59d9dd6c05c6b8b8d22_wm.jpg)
Húsok mellé finom, tartalmas köret a majonézes kukoricasaláta, azonban ha a csirkét nem mellé kínálod, hanem belekevered, önmagában is tartalmas ételt kapsz. A krémes salátához nagyon megy a savanykás alma. Tálalás előtt néhány órára tedd a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.
Almás, csirkés kukoricasaláta receptje
Hozzávalók
- 30 dkg filézett csirkemell
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 doboz morzsolt kukorica
- 2 alma
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kockákra, sózd, borsozd, és hagyd egy kicsit állni. Közben a kukoricakonzervet csöpögtesd le, az almát hámozd meg, és kockázd fel. Egy nagyobb tálban keverd el a majonézt a tejföllel, add hozzá a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot. Keverd össze, majd adagold bele a kukoricát és az almát. A csirkekockákat kevés olajon kevergetve süsd meg, szedd ki papírtörlőre, és add a kukoricához. Vegyítsd el alaposan az egészet, és tedd a hűtőbe néhány órára.
Ha szereted a hidegkonyhai készítményeket, a ropogós zöldségekkel dúsított majonézes amerikai tésztasalátát se hagyd ki!
Még több recept