Így lesz tökéletes a főtt tészta
Amiről kevesen beszélnek
Veled is előfordult már, hogy a remekül kitalált vacsorának betett a szétesett, ehetetlen tészta?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tésztafőzésnél az alapvető cél az, hogy al dente, vagyis fogkemény legyen a végeredmény, tehát ne essen szét, lehessen egy picit harapni, de azért lehessen érezni azt is, hogy alaposan megmártózott a főzővízben.

Tartsd be ezt a néhány teljesen egyszerű alapszabályt, és a végeredmény mindig ízletes és tökéletes állagú tészta lesz!

A tésztafőzés titkai

  • Az első és talán legfontosabb titok az, hogy mindig olvasd el, hogy a gyártó mennyi főzési időt javasol, ha ezt betartod, nagy baj már nem lehet.
  • Mindig figyelj arra, hogy bő és sós vízben főzd ki a tésztát, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő végeredményhez juss.
  • Mindig várd meg türelmesen, hogy a főzővíz rendesen felforrjon - csak ekkor add hozzá a sót! -, tésztát csak lobogó vízben érdemes főzni.
  • Az olajat nyugodtan tedd félre, nem lesz rá szükséged, párszor keverd meg főzés közben a tésztát, és biztosan nem fog összeragadni. Ha mindenképp szeretnél olajjal dolgozni, készíts olyan feltétet, amibe szükségeltetik, a tésztafőzéshez felesleges, kivéve, ha friss alapanyagból dolgozol, ebben az esetben indokolt pár csepp olívaolaj használata.
  • Mindig akkor főzd, amikor enni tervezed, ez alól csak a tésztasaláta lehet kivétel, egyébként frissen elkészítve érdemes fogyasztani, a melegített tészta nem az igazi, erre van is egy olasz mondás, miszerint a vendég várhat a tésztára, de a tészta a vendégre soha. Tényleg csak frissen az igazi.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

  • Ha elkészült a feltét, és krémes megoldást választottál, végy elő egy serpenyőt, szedj bele a szószból, add hozzá a tésztát, és magas hőmérsékleten főzd össze egy vagy maximum két perc alatt, így lesz igazán ízes a végeredmény, mert ilyenkor a tészta magába szív egy keveset a mártásból és annak ízéből. Ha ezt a módszert választod, akkor egy nagyon picit hamarabb vedd ki a főzővízből, mint hogy elérné a fogkemény állapotot.
  • Végül, de nem utolsósorban: folyamatosan kóstolgasd, teszteld a tészta állagát, miközben főzöd, így biztosan a megfelelő időben tudod kivenni a vízből.

Mennyei tészták a legjobb feltétekkel

Ezt is szeretjük