Ízletes tárkonyos pulykaraguleves
Az indián nyár nem ezt sugallja, de jön a megfázások ideje.
Ez a leves évek óta szerepel a legtöbb étterem étlapján, hol jobban, hol rosszabbul készítve, de inkább az utóbbi jellemző - ha otthon főzöd meg, biztosan finom lesz.
A titok nyitja abban rejlik, hogy ne hagyd, hogy a tárkony íze minden másét elfedje, valamint bátran használj zsírosabb, csontosabb részeket is.
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 2 nagy pulykacomb
- 2 liter húslé - kockából is lehet
- 10 dkg pulykamellfilé
- 15 dkg csiperke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb zellergumó
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 6 répa
- 2 fehérrépa
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- fél citrom
- tárkony
- olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A zöldségeket karikázd és kockázd fel, majd egy mélyebb lábasban kevés olajon kezdd el pirítani a hagymát. Ha már szép aranybarna, tedd rá a két combot, és pirítsd fehérre mindkét oldalukat. Amikor elérted ezt az állapotot, öntsd fel az egészet a húslével, majd hagyd őket együtt főni körülbelül tíz percig. Ha ez letelt, jöhetnek a zöldségek, szép sorban, először a hosszabb ideig főzendők - répa, zeller, fehérrépa -, majd ismét tíz perc elteltével a többi, valamint a só, a bors és a tárkony is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután fedd le, vedd kicsire a lángot és hagyd, hogy együtt főjenek a hozzávalók. Amikor minden kellőképpen megpuhult, a tejfölből, a fél citrom levéből és a tejszínből készíts habarást, keverd el a levesben, ha úgy érzed, hogy szükséges, tégy bele még egy kis tárkonyt, és már tálalhatod is.
Levesek minden alkalomra
OLVASD EL EZT IS!
- oroszország
- leves
Így készül a borscs
- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje
- leves
- húsleves