Ízletes tárkonyos pulykaraguleves
Tápláló finomság a megfázások idejére
Az indián nyár nem ezt sugallja, de jön a megfázások ideje.

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

Durván feszesíti a combokat, és a feneket is feljebb tolja ez a torna: 15 perc pilates a tónusos lábakért »

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a leves évek óta szerepel a legtöbb étterem étlapján, hol jobban, hol rosszabbul készítve, de inkább az utóbbi jellemző - ha otthon főzöd meg, biztosan finom lesz.

A titok nyitja abban rejlik, hogy ne hagyd, hogy a tárkony íze minden másét elfedje, valamint bátran használj zsírosabb, csontosabb részeket is.

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 2 nagy pulykacomb
  • 2 liter húslé - kockából is lehet
  • 10 dkg pulykamellfilé
  • 15 dkg csiperke
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 6 répa
  • 2 fehérrépa
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom
  • tárkony
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket karikázd és kockázd fel, majd egy mélyebb lábasban kevés olajon kezdd el pirítani a hagymát. Ha már szép aranybarna, tedd rá a két combot, és pirítsd fehérre mindkét oldalukat. Amikor elérted ezt az állapotot, öntsd fel az egészet a húslével, majd hagyd őket együtt főni körülbelül tíz percig. Ha ez letelt, jöhetnek a zöldségek, szép sorban, először a hosszabb ideig főzendők - répa, zeller, fehérrépa -, majd ismét tíz perc elteltével a többi, valamint a só, a bors és a tárkony is. 

Ezután fedd le, vedd kicsire a lángot és hagyd, hogy együtt főjenek a hozzávalók. Amikor minden kellőképpen megpuhult, a tejfölből, a fél citrom levéből és a tejszínből készíts habarást, keverd el a levesben, ha úgy érzed, hogy szükséges, tégy bele még egy kis tárkonyt, és már tálalhatod is.

Levesek minden alkalomra

Ezt is szeretjük