Ettől a sütidíszítéstől mindenkinek leesik az álla: csak elsőre tűnik bonyolultnak
A csokis, tarka cukormáztól a legegyszerűbb süti is különlegessé válik.
Nálad a cukor- vagy a csokimáz a nyerő? Többé nem kell választanod, ötvözd inkább a kettőt! Ez a hullámos, tarka díszítés mindenki tetszését elnyeri.
Legyél óvatos a szétválasztásnál. Ha ugyanis a fehérjéhez sárgája is kerül, csak nagy nehézségek árán tudod felverni.
Tarka cukormáz
- 35 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- 1 tábla étcsoki vagy bevonó
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés ideje: 15 perc
A csokit és a vajat kis lángon vagy vízgőz felett olvaszd össze. Verd a tojásfehérjét kemény habbá. Akkor jó, ha megáll a keverőn, amikor kiemeled a tálból. Rakd hozzá az átszitált porcukrot, és verd tovább. Ezt követően öntsd a citromlevet is a sűrű masszához, ettől lesz szép fényes, majd egyengesd viszonylag vastagon a kihűlt süti tetejére.
Erre csorgasd az olvasztott csokit csíkokban, majd villával húzd ki merőlegesen a csíkra a csokit. Így képződnek a hullámok. Menj végig az egész tepsin. Várd meg, amíg a máz megszilárdul, utána szeleteld csak fel a süteményt. Igazából bármilyen süti tetején jól mutat, legyen az kevert tészta vagy piskóta.