Ettől a sütidíszítéstől mindenkinek leesik az álla: csak elsőre tűnik bonyolultnak

A csokis, tarka cukormáztól a legegyszerűbb süti is különlegessé válik.

Ettől a sütidíszítéstől mindenkinek leesik az álla: csak elsőre tűnik bonyolultnak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nálad a cukor- vagy a csokimáz a nyerő? Többé nem kell választanod, ötvözd inkább a kettőt! Ez a hullámos, tarka díszítés mindenki tetszését elnyeri. 

Legyél óvatos a szétválasztásnál. Ha ugyanis a fehérjéhez sárgája is kerül, csak nagy nehézségek árán tudod felverni.

Tarka cukormáz

  • 35 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 tábla étcsoki vagy bevonó
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés ideje: 15 perc

A csokit és a vajat kis lángon vagy vízgőz felett olvaszd össze. Verd a tojásfehérjét kemény habbá. Akkor jó, ha megáll a keverőn, amikor kiemeled a tálból. Rakd hozzá az átszitált porcukrot, és verd tovább. Ezt követően öntsd a citromlevet is a sűrű masszához, ettől lesz szép fényes, majd egyengesd viszonylag vastagon a kihűlt süti tetejére.

Erre csorgasd az olvasztott csokit csíkokban, majd villával húzd ki merőlegesen a csíkra a csokit.  Így képződnek a hullámok. Menj végig az egész tepsin. Várd meg, amíg a máz megszilárdul, utána szeleteld csak fel a süteményt. Igazából bármilyen süti tetején jól mutat, legyen az kevert tészta vagy piskóta. 

Ezt is szeretjük