Csirkemell Stroganoff módra
Stroganoff módra bármilyen húsfélét elkészíthetsz, a legegyszerűbb és legkönnyebben beszerezhető pedig a csirke.
A klasszikus uborkás-gombás szósz mindennel jól működik, csirkéből szinte pillanatok alatt mennyei fogást készíthetsz vele, ami után az egész család megnyalja mind a tíz ujját.

Tésztával vagy rizzsel a legjobb, de szinte bármilyen klasszikus és kevésbé klasszikus körettel remekül működik.
Csirkemell Stroganoff módra
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 30 dkg csiperke gomba
- 2 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 darab csemegeuborka
- 2 dl tejföl
- 2 dl csirkehúsleves - kockából is jó
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, vágd csíkokra, sózd be, majd tedd félre. A gombát szeleteld fel kedvednek megfelelően, a hagymát kockázd, az uborkát pedig szintén hangulatodnak megfelelő - lehetőleg apró - darabokra vágd fel. A húst hirtelen pirítsd meg egy erre alkalmas serpenyőben, majd szedd ki, és a maradék olajon pirítsd meg a hagymát. Ha már szép színe van, akkor mehet mellé a gomba is, majd, ha már annak is szép a színe, öntsd mellé a fehérbort, és törd bele a fokhagymát.
Jöhet a húsleves, ebből annyit önts a keverékre, hogy félig ellepje, sózd és borsozd kedvedre, majd rottyants rajta egyet, és mehet hozzá a hús. Körülbelül tíz perc múlva jöhet hozzá a tejföl és a csemegeuborka és a pirospaprika. Keverj rajta párat, hogy szépen összeálljanak a dolgok, várd meg, míg rottyan egyet, és vedd le a tűzhelyről. Vágj rá egy kis petrezselymet, és már kész is vagy.
Mindenki kedvence: a csirkemell
A csirkemell remek alapanyag, pár perc alatt készre sül, nem kell túlvariálni, és gyakorlatilag bármivel finom lesz.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- ebéd
Így készül a búbos pecsenye

- bazsalikom
- csirkemell
Ropogós csirkefalatok fűszeres bundában

- csirke
- ebéd