Így lesz tökéletes a spenótfőzelék
Kevés egészségesebb növény van a spenótnál, ezért érdemes minél gyakrabban készítened.
Gyerekkorban általában nem az ember kedvence a spenót, de felnőttként majdnem mindenki szereti, és mivel tele van a szervezet számára fontos anyagokkal, érdemes is minél gyakrabban fogyasztani.
Tükörtojással, sült virslivel, vagy fasírttal a legjobb!
Spenótfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg spenótlevél
- 2 dl zsíros tejszín
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 dkg liszt
- 1 szikkadt zsömle
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
A spenótot tisztítsd meg jó alaposan és tedd félre. A zsömlét vágd apró kockákra és áztasd a tejszínbe és adj hozzá kétszer annyi vizet, mint a tejszín mennyisége. Ha már kellőképpen szétázott a zsömle, hevíts olajat egy serpenyőben és keverd bele a lisztet.
Amikor enyhén megpirult, add hozzá a spenótot, keverd el alaposan, várd meg, amíg összeesik. Amikor már szépen összeesett, reszeld bele a fokhagymát, add hozzá a tejszínes zsemlét, sózd és borsozd, keverj rajta még párat, majd vedd le a tűzről. Egy botmixerrel pürésítsd és már tálalhatod is.
Ízletes mártogatósok friss zöldségekből
Ezeknek a finom krémeknek senki sem tud ellenállni
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- fokhagyma
A padlizsánkrém kistestvére
- paprika
- paradicsom
Lecsó francia módra: a ratatouille receptje
- ketchup
- grill