Ropogós, sajtos sült csirke fél óra alatt

A sajt és a csirke jó barátok, és, ha kipróbálod gyors receptünket, kiderül, hogy a ropogósságról sem kell lemondanod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkesült mindig jó, és talán a ropogós bőr rajta a legfinomabb. Sajttal még jobb, és most bemutatunk egy olyan változatot, hogy a ropogósság se sérüljön.

Egyszerűen a csirkecombok bőre alá kell tölteni a sajtot, majd megsütni az egészet, és még forrón tálalni, hogy a sajt folyós legyen.

Sajtos sült csirke

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg edami sajt
  • 4 egész csirkecomb
  • vaj
  • bors
  • fűszerek

A csirkecombokat mosd meg, majd szárítsd le róluk a vizet. A sajtokat reszeld le, vagy hajszálvékonyan szeleteld fel. A csirkecombokról óvatosan fejtsd fel a bőrt, de ne szedd le teljesen.

Óvatosan tedd be alá a reszelt sajtot, és egyengesd el, hogy ne púposodjon fel sehol.

A vajat keverd el a sóval, a borssal és tetszés szerinti szárított fűszerekkel. Ez lehet paprika vagy zöldfűszerkeverék, ha déli ízekre vágysz.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

A sütőt melegítsd elő, a csirkecombokat tedd alufóliával bélelt tepsire, és süsd őket addig, amíg aranybarna nem lesz a tetejük. Lehetőleg azonnal szolgáld fel, hogy a sajt még folyós legyen.

Ezt is szeretjük