Ropogós, sajtos sült csirke fél óra alatt
A sajt és a csirke jó barátok, és, ha kipróbálod gyors receptünket, kiderül, hogy a ropogósságról sem kell lemondanod.
A csirkesült mindig jó, és talán a ropogós bőr rajta a legfinomabb. Sajttal még jobb, és most bemutatunk egy olyan változatot, hogy a ropogósság se sérüljön.
Egyszerűen a csirkecombok bőre alá kell tölteni a sajtot, majd megsütni az egészet, és még forrón tálalni, hogy a sajt folyós legyen.
Sajtos sült csirke
Hozzávalók:
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg edami sajt
- 4 egész csirkecomb
- vaj
- só
- bors
- fűszerek
A csirkecombokat mosd meg, majd szárítsd le róluk a vizet. A sajtokat reszeld le, vagy hajszálvékonyan szeleteld fel. A csirkecombokról óvatosan fejtsd fel a bőrt, de ne szedd le teljesen.
Óvatosan tedd be alá a reszelt sajtot, és egyengesd el, hogy ne púposodjon fel sehol.
A vajat keverd el a sóval, a borssal és tetszés szerinti szárított fűszerekkel. Ez lehet paprika vagy zöldfűszerkeverék, ha déli ízekre vágysz.
A sütőt melegítsd elő, a csirkecombokat tedd alufóliával bélelt tepsire, és süsd őket addig, amíg aranybarna nem lesz a tetejük. Lehetőleg azonnal szolgáld fel, hogy a sajt még folyós legyen.
OLVASD EL EZT IS!

- sertéshús
- húsételek
Különleges, aszalt szilvával töltött hús

- sült csirke
- húsételek
Isteni tepsis sült 30 perc alatt

- csirke
- fokhagyma