15 perces isteni tészta
Szalonnával és mogyoróval
Ki mondta, hogy a vacsorakészítés hosszú idő? Ezt a tésztát pikk-pakk összeütheted, és sokkal jobb, mint egy szendvics.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hihetetlenül egyszerű, ugyanakkor csodálatosan finom ez a tészta, amit szó szerint negyed óra alatt összeüthetsz, így egy nehéz nap végén is finom főtt étellel kényeztetheted magad.

A tészta magában is nagyon jó, de ha száraznak találnád, kiegészítheted egy kis tejszínnel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

Serpenyős mogyorós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg széles metélt
  • 30 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 10 dkg mogyoró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • parmezán
  • olaj
  • bors

Bő, sós vízben kezdd el főzni a tésztát. Mire elkészül, addigra a feltéttel is megleszel. Vágd apróra a szalonnát, és serpenyőben süsd ropogósra. Ha nem túl zsíros, akkor tegyél alá olajat. Add hozzá a durvára vágott mogyorót és az átpasszírozott fokhagymát.

Néhányszor forgasd össze, fűszerezd sóval, borssal és petrezselyemmel. A tésztát szűrd le, figyelj arra, hogy ne főzd túl, majd forgasd össze a szalonnás-mogyorós keverékkel, és forgácsolj rá parmezánt.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük