15 perces isteni tészta
Szalonnával és mogyoróval
Ki mondta, hogy a vacsorakészítés hosszú idő? Ezt a tésztát pikk-pakk összeütheted, és sokkal jobb, mint egy szendvics.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hihetetlenül egyszerű, ugyanakkor csodálatosan finom ez a tészta, amit szó szerint negyed óra alatt összeüthetsz, így egy nehéz nap végén is finom főtt étellel kényeztetheted magad.

A tészta magában is nagyon jó, de ha száraznak találnád, kiegészítheted egy kis tejszínnel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

Serpenyős mogyorós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg széles metélt
  • 30 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 10 dkg mogyoró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • parmezán
  • olaj
  • bors

Bő, sós vízben kezdd el főzni a tésztát. Mire elkészül, addigra a feltéttel is megleszel. Vágd apróra a szalonnát, és serpenyőben süsd ropogósra. Ha nem túl zsíros, akkor tegyél alá olajat. Add hozzá a durvára vágott mogyorót és az átpasszírozott fokhagymát.

Néhányszor forgasd össze, fűszerezd sóval, borssal és petrezselyemmel. A tésztát szűrd le, figyelj arra, hogy ne főzd túl, majd forgasd össze a szalonnás-mogyorós keverékkel, és forgácsolj rá parmezánt.

Ezt is szeretjük