15 perces isteni tészta
Szalonnával és mogyoróval
Ki mondta, hogy a vacsorakészítés hosszú idő? Ezt a tésztát pikk-pakk összeütheted, és sokkal jobb, mint egy szendvics.
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Hihetetlenül egyszerű, ugyanakkor csodálatosan finom ez a tészta, amit szó szerint negyed óra alatt összeüthetsz, így egy nehéz nap végén is finom főtt étellel kényeztetheted magad.
A tészta magában is nagyon jó, de ha száraznak találnád, kiegészítheted egy kis tejszínnel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Serpenyős mogyorós tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg széles metélt
- 30 dkg húsos, füstölt szalonna
- 10 dkg mogyoró
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- parmezán
- olaj
- só
- bors
Bő, sós vízben kezdd el főzni a tésztát. Mire elkészül, addigra a feltéttel is megleszel. Vágd apróra a szalonnát, és serpenyőben süsd ropogósra. Ha nem túl zsíros, akkor tegyél alá olajat. Add hozzá a durvára vágott mogyorót és az átpasszírozott fokhagymát.
Néhányszor forgasd össze, fűszerezd sóval, borssal és petrezselyemmel. A tésztát szűrd le, figyelj arra, hogy ne főzd túl, majd forgasd össze a szalonnás-mogyorós keverékkel, és forgácsolj rá parmezánt.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- zöldség
Pikáns keleti tészta, akkor is ha diétázol

- csirke
- tészta
Sütőben sült csirkés-sajtos tészta

- tészta
- tejszín