Szaftos serpenyős gomba és padlizsán: kalóriaszegény köret bármilyen hús mellé
Süsd ki serpenyőben a gombát és a padlizsánt, és varázsolj könnyű köretet az asztalra pillanatok alatt!
A serpenyős zöldségek mindig jól mutatnak a húsok mellett: most gombából, padlizsánból és paradicsomból készíts fejedelmi fogást. Legjobb, ha módod van többféle gombát is használni hozzá: a csiperkéhez keverj laskát és erdei gombát is. A padlizsán is nyáron a legfinomabb, használd ki a szezonját!
Serpenyős padlizsán és gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg gomba
- 25 dkg paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy padlizsán
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. A padlizsánt vágd hosszában szeletekre, kend meg a páccal, és forró serpenyőben néhány perc alatt pirítsd meg mindkét oldalát. Ha kész, vedd ki és tedd félre. Közben a gombát és a paradicsomot szeleteld fel.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a padlizsán sült, pirítsd meg a gombát is. A végén dobd hozzá a paradicsomot, várd meg, amíg kicsit összeesik, majd tedd vissza a serpenyőbe a padlizsánszeleteket is. Tökéletes köret húsok mellé, de akár pirítós tetejére is teheted.
A fehérjedús pirított gomba puliszka tetejére pakolva szerény, mégis laktató ebéd.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept