Könnyű padlizsános, paradicsomos tészta: hús nélkül is laktató
Dobj össze mediterrán finomságot ebédre! Két nagy kedvenc, a paradicsom és a padlizsán együtt még finomabbá teszik az egyszerű tésztát.
Ha szereted a padlizsánt és a paradicsomot is, ez a tészta is a kedvenceid közé fog tartozni. Az olaszok sokféle változatban készítik, gyakran ricottával dobják fel, de reszelt gomolyát is használhatsz. Ha kéznél van a grill, azon is megsütheted a zöldségszeleteket, úgy még karakteresebb lesz az íze.
Padlizsános, paradicsomos tészta
Hozzávalók
- 30 dkg tészta
- 10 db koktélparadicsom
- 5 dkg sajt
- 1 db padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 ág bazsalikom
- só
Elkészítés:
A padlizsánt vágd vékony karikákra, sózd be, és pihentesd legalább fél órát. Ezt követően öntsd le róla a vizet, és törölgesd át papírtörlővel. Hevíts kevés olajat, préseld bele az egyik fokhagymagerezdet, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a padlizsánszeleteket, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára. A felezett koktélparadicsomokat is süsd át egy kicsit.
Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, majd keverd hozzá a zöldségeket. A maradék fokhagymát zúzd össze, keverd össze az olívaolajjal, és locsold meg vele a tésztát, majd reszelj rá ricottát vagy más jóféle olasz sajtot. Tálalásnál szórj rá friss bazsalikomleveleket.
Ha szereted a padlizsánt, válogass a jobbnál jobb receptek közül!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept