Emésztéssegítő, szívvédő, és tele van vitaminnal: 10 szuper vacsoraötlet padlizsánból
A padlizsán számos jótékony hatással bír, melynek köszönhetően egészséges vacsorák alapanyaga lehet.

fuszeres-sult-padlizsan
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron számos zöldség mellett a padlizsán szezonja is elindul, amit vétek lenne nem kihasználni: a növény tele van értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és számos jótékony hatása van a szervezetre nézve.

A padlizsán jó rostforrás, a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat, így mangánt, folátot, káliumot, továbbá C- és K-vitamint tartalmaz. Gazdag antioxidáns-hatású vegyületekben is, a színéért felelős antocián anyagok, így a nazunin védi a sejteket a károsodástól.

Vacsoraötletek padlizsánból

A zöldség rendszeres fogyasztása védi a szívet és az érrendszert, csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét a vérben, rosttartalma pedig hozzájárul az emésztés javításához. A padlizsán ráadásul rengetegféleképpen elkészíthető: ne csak rántott változatban gondolj rá!

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük