Emésztéssegítő, szívvédő, és tele van vitaminnal: 10 szuper vacsoraötlet padlizsánból
A padlizsán számos jótékony hatással bír, melynek köszönhetően egészséges vacsorák alapanyaga lehet.

fuszeres-sult-padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron számos zöldség mellett a padlizsán szezonja is elindul, amit vétek lenne nem kihasználni: a növény tele van értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és számos jótékony hatása van a szervezetre nézve.

A padlizsán jó rostforrás, a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat, így mangánt, folátot, káliumot, továbbá C- és K-vitamint tartalmaz. Gazdag antioxidáns-hatású vegyületekben is, a színéért felelős antocián anyagok, így a nazunin védi a sejteket a károsodástól.

Vacsoraötletek padlizsánból

A zöldség rendszeres fogyasztása védi a szívet és az érrendszert, csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét a vérben, rosttartalma pedig hozzájárul az emésztés javításához. A padlizsán ráadásul rengetegféleképpen elkészíthető: ne csak rántott változatban gondolj rá!

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary)

Találd meg a saját utadat!

A növényi alapú táplálkozás egészséges, természetes és fenntartható. Ha tudatosan táplálkozol, mert fontos számodra a testi-lelki harmónia, a többi élőlény és a holnap; ha hiszel benne, hogy békében kell élned a környezettel, és hogy az vagy, amit megeszel; ha meg akarod őrizni a Földet a mai és a jövendő generációk számára úgy, ahogyan te kaptad az elődöktől, akkor a Flora útja a te utad.

Promóció

Ezt is szeretjük