Emésztéssegítő, szívvédő, és tele van vitaminnal: 10 szuper vacsoraötlet padlizsánból
A padlizsán számos jótékony hatással bír, melynek köszönhetően egészséges vacsorák alapanyaga lehet.
Nyáron számos zöldség mellett a padlizsán szezonja is elindul, amit vétek lenne nem kihasználni: a növény tele van értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és számos jótékony hatása van a szervezetre nézve.
A padlizsán jó rostforrás, a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat, így mangánt, folátot, káliumot, továbbá C- és K-vitamint tartalmaz. Gazdag antioxidáns-hatású vegyületekben is, a színéért felelős antocián anyagok, így a nazunin védi a sejteket a károsodástól.
Vacsoraötletek padlizsánból
A zöldség rendszeres fogyasztása védi a szívet és az érrendszert, csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét a vérben, rosttartalma pedig hozzájárul az emésztés javításához. A padlizsán ráadásul rengetegféleképpen elkészíthető: ne csak rántott változatban gondolj rá!
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- egészséges
- fáradtság
10 étel, ami pótolja a káliumot: csökkentik a vérnyomást és a fáradékonyságot
- szívroham
- magas vérnyomás
Csökkenti az infarktus esélyét, ha mindennap fogyasztod - 10 kötelező, szíverősítő étel
- magas vérnyomás
- szívbetegség