Selymes fokhagymás, céklás hummusz: vegán kence egyszerűen

A csodás színű céklás hummusz ideális előételként vagy snackként tálalva.

Vegán céklás hummusz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hummusz fehérjékben, rostokban gazdag, egészséges mártogatós. Az alapja a változatosan elkészíthető csicseriborsó, és a tahini sem hiányozhat belőle. Az alapreceptet kedvedre variálhatod, így sütőtökkel vagy akár céklával is megbolondíthatod. Tálald friss zöldségekkel, pitával vagy kedvenc ropogtatnivalóiddal.

Vegán céklás hummusz

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db csicseriborsó-konzerv
  • 1 db cékla
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj a cékla sütéséhez
  • víz, ha szükséges
Recept idők

Elkészítés:

A céklát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Rakd egy tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. A csicseriborsóról öntsd le a levet, és csepegtesd le, majd tedd egy turmix- vagy aprítógépbe. Add hozzá a céklát, a fokhagymát, a tahinit, az olívaolajat, a citromlevet, az őrölt köményt, a sót és a borsot.

 

Turmixold addig, amíg selymes, krémes állagú masszát kapsz. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá néhány evőkanál vizet. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tálald friss zöldségekkel, pitakenyérrel vagy kedvenc ropogtatnivalóiddal.

Elképesztően egészséges és még finom is – 10 céklás receptet mutatunk

A téli fény- és vitaminszegény hónapokban sokkal nehezebb elegendő és minőségi tápanyaghoz juttatni a szervezeted, szerencsére a céklának pont ilyenkor van szezonja.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük