Krémes sütőtökös hummusz, amit nem lehet abbahagyni: kenyérre és mártogatósnak is isteni
Maradék sütőtök felhasználására is kiváló az ínyenc hummusz, amit egyszerűen összedobhatsz.

sutotokos-hummusz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fantasztikus előétel, szendvicskrém és mártogatós: legalább ennyi minden lehet az ízletes sütőtökös hummusz. A csicseriborsó-püré egyre kedveltebb nálunk is. Mivel nincs túl intenzív íze, könnyen fűszerezhető, és zöldségekkel is remekül kombinálható. Feltétlenül próbáld ki sütőtökkel! Ha van maradék otthon, akkor akár 10 perc alatt összedobod. Ezt az alapváltozatot zöldfűszerekkel is ízesítheted. 

Sütőtökös hummusz

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 20 dkg üveges csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt vágd ketté, kanalazd ki a magját, majd szeleteld egyforma darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval, borssal, és süsd puhára 180 fokon 30-40 perc alatt. Húzd le a héját, és várd meg, míg meghűl. 
Rakd egy turmixgépbe vagy késes aprítóba a csicseriborsóval, a fokhagymával, a köménnyel és a tahinivel együtt, majd locsold meg a citromlével, és turmixold simára. Öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd addig, amíg finom puha nem lesz. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta. 
Sütőtökkel megbolondíthatod a rizottót is. Az aranysárga ételből senki nem fogja hiányolni a húst. 

Ezt is szeretjük