Puha, magas sárgabarackos piskóta - Nem süllyed le a gyümölcs a süti aljára
Az illatos és könnyű piskóta a sárgabarack ízével ellenállhatatlan.
A piskóta mindig jó ötlet, most különösen, hogy kaphatsz hozzá friss gyümölcsöket. Már sütés közben elcsábulsz az illattól, hát még később az ízétől.
Mivel a tésztájába vaj is kerül, a hagyományos piskótánál is finomabb, és kevésbé lehet elrontani. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel vagy fagyival kínáld.
Sárgabarackos piskóta
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgabarack
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 sütőpor
- só
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A vajat keverd habosra a cukorral, majd a tojássárgákat egyenként rakd hozzá. Szitáld bele a sütőporos lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele a tésztát, kicsit egyengesd el. A közepére tehetsz kevesebbet, mert ott sülés közben jobban megemelkedik. A sárgabarackot mosd meg, vedd ketté, és szedd ki a magját. Forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a gyümölcs a piskóta aljára. Végül rakd a tészta tetejére.
Süsd meg a piskótát előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát, ha a beleszúrt tűre vagy késre nem tapad massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd még tovább. Felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva tálald.