Puha, magas sárgabarackos piskóta - Nem süllyed le a gyümölcs a süti aljára
Az illatos és könnyű piskóta a sárgabarack ízével ellenállhatatlan.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta mindig jó ötlet, most különösen, hogy kaphatsz hozzá friss gyümölcsöket. Már sütés közben elcsábulsz az illattól, hát még később az ízétől. 

Mivel a tésztájába vaj is kerül, a hagyományos piskótánál is finomabb, és kevésbé lehet elrontani. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel vagy fagyival kínáld.

sargabarackos-piskota

Sárgabarackos piskóta

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A vajat keverd habosra a cukorral, majd a tojássárgákat egyenként rakd hozzá. Szitáld bele a sütőporos lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele a tésztát, kicsit egyengesd el. A közepére tehetsz kevesebbet, mert ott sülés közben jobban megemelkedik. A sárgabarackot mosd meg, vedd ketté, és szedd ki a magját. Forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a gyümölcs a piskóta aljára. Végül rakd a tészta tetejére.

Süsd meg a piskótát előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát, ha a beleszúrt tűre vagy késre nem tapad massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd még tovább. Felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva tálald.

Blog.hu ajánló