Csodás sakktorta, kókuszos krémmel töltve - Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád
Ha piskótát tudsz sütni, akkor nyert ügyed van. A sakktorta tésztája puha, a mascarponés, kókuszos töltelék pedig krémes.

Az egyszerű vaníliás és csokis piskótán csak egy kicsit kell még dolgozni, hogy látványos süti legyen az eredmény. A sakktorta íze és látványa egyaránt mindenkit elcsábít. Készítheted hagyományos tortaformában vagy akár kisebb tepsiben is.
A sakktortát akár kezdő háziasszonyként is el tudod készíteni. A tésztát kívülről is bevonhatod krémmel, csokival vagy cukormázzal.

Sakktorta
Hozzávalók a tésztához
- 32 dkg vaj
- 32 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 6 tojás
- 2 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
- 25 dkg mascarpone sajt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő: 30 perc, sütés: 40 perc
A vajat keverd ki a porcukorral, és add hozzá egyesével a tojásokat. Forgass hozzá 20 deka, sütőporral vegyített lisztet. A masszát vedd két részre. Az egyik felébe rakj még két deka lisztet, a másikba pedig keverj kakaóport. Egyengesd mindkét masszát külön-külön sütőpapírral bélelt, azonos nagyságú tepsibe, és 170 fokon 20-20 perc alatt süsd meg.