Csodás sakktorta, kókuszos krémmel töltve - Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád
Ha piskótát tudsz sütni, akkor nyert ügyed van. A sakktorta tésztája puha, a mascarponés, kókuszos töltelék pedig krémes.
Az egyszerű vaníliás és csokis piskótán csak egy kicsit kell még dolgozni, hogy látványos süti legyen az eredmény. A sakktorta íze és látványa egyaránt mindenkit elcsábít. Készítheted hagyományos tortaformában vagy akár kisebb tepsiben is.
A sakktortát akár kezdő háziasszonyként is el tudod készíteni. A tésztát kívülről is bevonhatod krémmel, csokival vagy cukormázzal.
Sakktorta
Hozzávalók a tésztához
- 32 dkg vaj
- 32 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 6 tojás
- 2 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
- 25 dkg mascarpone sajt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő: 30 perc, sütés: 40 perc
A vajat keverd ki a porcukorral, és add hozzá egyesével a tojásokat. Forgass hozzá 20 deka, sütőporral vegyített lisztet. A masszát vedd két részre. Az egyik felébe rakj még két deka lisztet, a másikba pedig keverj kakaóport. Egyengesd mindkét masszát külön-külön sütőpapírral bélelt, azonos nagyságú tepsibe, és 170 fokon 20-20 perc alatt süsd meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció