Isteni sajtos ropogós
Bármilyen összejövetelről legyen is szó, szinte biztos, hogy a sajtos rágcsálnivalók kóstolásával és a körülöttük alakuló társalgással indul.
A szokásos pogácsa, sajtos rúd és társai mellett van egy elfeledett, pedig nagyon könnyen készíthető és mennyeien finom megoldás is, a sajtroppancs.
Ha van kéznél egy pár deci tejföl és néhány gerezd fokhagyma, egyesítsd erőiket, és kínáld mártogatósként a kész roppancsok mellé!
Sajtroppancs
Hozzávalók:
- 20 dkg trappista sajt
- 20 dkg füstölt sajt
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 kis marék friss bazsalikom
- só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Ez egy végtelenül egyszerű recept, nem lesz veled nehéz dolgod, ha van sütőd és sajtreszelőd, már nyert ügyed van. Reszeld le a sajtokat - tulajdonképp bármilyenből csinálhatod, amit csak szeretsz, arra ügyelj, hogy ha többfélét használsz, ne üssék egymást az ízek - egy tálba, és üsd melléjük a tojást, majd add hozzájuk a lisztet is.
A vajat keverd hozzájuk, szórd bele a bazsalikomot is, és sózd, borsozd kedvednek megfelelően. Ha ezzel kész vagy, pihentesd a kész masszát öt-tíz percig hűtőben, ha nincs erre időd, az sem baj, de jobb, ha tud állni egy kicsit. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd helyezz rá kedvednek megfelelő alakú és méretű halmokat, és told be őket sülni. Ha már szép barnák, valószínűleg elkészültek.
Sós vendégvárók
Ha vendégeket vársz, az a legjobb, ha készítesz valami rágcsálnivalót, ami sós és ropogós, mindenki imádni fogja.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- tészta
Így készül a házi lángos
- kukorica
- köret
Így készítik az olaszok a polentát
- krumpli
- burgonya