Így készül a sajtos, ropogós röszti
Finomabb, mint a hagyományos változat
Az egyébként is nagyon finom röszti sajttal a legjobb.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármilyen étel legyen is a kedvenced, az biztos, hogy sajttal még finomabbá varázsolhatod - nincs ez másképp az ezernevű rösztivel sem.

Egy kis kék sajttal igazán pikáns ízt kölcsönözhetsz neki, de remekül illik mellé a frissen reszelt parmezán is, ahogy sima trappistával is finom lesz. 

Sajtos röszti

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg sajt - minél jellegzetesebb ízűt választasz, annál finomabb lesz a végeredmény
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • 10 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeld őket egy tálba. Ha ezzel végeztél, a sajtot is reszeld mellé, majd jöhet a tojás, a zsír, a liszt és ízlés szerint a só, a frissen őrölt bors - esetleg némi zöldfűszert is keverhetsz a masszába, ha épp olyan hangulatodban vagy. A lisztet érdemes apró adagokban hozzáadni, így látod majd, hogy mikor kezd összeállni formálható masszává a krumplis keverék.

Ha ezt elérte, forrósíts egy serpenyőben annyi olajat, hogy legalább félig ellepje a majdani lapcsánkákat.

A krumplis masszából vegyél ki mindig egy kicsit, formálj belőlük apró, lángosszerű formákat, majd hirtelen süsd ki őket a forró olajban. Szedd papírtörlőre, és már fogyaszthatod is. 

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Szaftos húsok a ropogós röszti mellé

Ugyan a legtöbb dietetikus valószínűleg sírva menekülne egy ilyen menü elől, néha azért nem árt az élvezetek halmozása: süss te is valamilyen finom, fűszeres húst a sajtos tócsni mellé!

Ezt is szeretjük