Könnyű ebéd 500 kalória alatt
A harcsafilé elég hálás húsféle, gyorsan elkészül, könnyű finomra készíteni, ráadásul nagyon egészséges is, mi kell még?
A harcsa húsa elég tömör és zsíros is, ezért különösen alkalmas a roston sütésre, arra az egyre kell ügyelned, hogy ne szárítsd ki, elég, ha kicsit megpirul mindkét oldala, már kész is.
Bármilyen körettel vagy salátával remekül működik, de az is elég, ha csak valamilyen dresszinggel fogyasztod.
Harcsafilé roston
Hozzávalók:
- 70 dkg harcsafilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál kapor
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- só
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Kezdésnek a harcsát mosd át, tisztítsd meg a nemkívánatos részektől, ha vannak rajta ilyenek, majd vágd nagyjából ugyanolyan méretű szeletekre. Ezután egy kis tálkába önts olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, törd bele a borsot, ha csak őrölt van kéznél, akkor abból szórj bele egy picit, ízlésednek megfelelően sózd, majd add hozzá a bazsalikomot és a kaprot is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Keverd jól össze, majd egyenletesen oszlasd el a harcsaszeleteken, ha van időd, akkor pácold őket benne pár órát, és csak utána állj neki a sütésnek. Ha nincs kéznél grill, akkor egész egyszerűen egy forró serpenyőben pirítsd át a halszeletek mindkét oldalát, és már kész is, grillen ugyanez az eljárás, csak serpenyő nélkül.
Még több fogás baráti borozásokhoz!
Egy kellemes vacsorára egy pohár finom bor teszi fel a koronát, nézd meg, milyen ételhez milyen bor illik!
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- gyors receptek
Könnyű, gyors fogás hétköznapokra
- hal
- saláták, zöldséges ételek