Igazi, ropogós bagett házilag

Mintha egy francia péktől hoznád

Ki ne szeretné a frissen sült kenyér ízét és illatát? Ha te is kedveled, készítsd el magadnak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss ropogós bagett házi vajjal és sok-sok friss zöldséggel az egyik legjobb reggeli, ami csak az asztalodra kerülhet.

Soknak tűnhet a négyórányi munka, de ennek nagy része tulajdonképpen csak a tészta pihentetésével telik, így közben bármi mással is foglalkozhatsz.

Ropogós bagett

Hozzávalók:

  • 42 dkg liszt
  • 1,5 bögre langyos - 45-50 fokos - víz
  • 3 teáskanálnyi só
  • 1 bögrényi jégkocka
  • 1 teáskanálnyi aktív szárazélesztő
  • olaj

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

Fogj egy mélyebb tálat, amiben majd össze tudod állítani a tésztát, szórd bele az élesztőt, és öntsd fel a vízzel. Várj tíz percet, majd keverd hozzájuk a lisztet is. Gyúrd jól össze, majd hagyd 20 percig pihenni. Ha ez letelt, add hozzá a sót, és dolgozd össze jó alaposan a tésztát, a dagasztást végezheted géppel, de kézzel is teljesen jó lesz. Miután ezzel is végeztél, olajjal vékonyan kikent tálba tedd át, fedd le egy fóliával, és hagyd 45 percig pihenni.

Ha letelt ez a 45 perc, dolgozd át a tésztát, majd újabb egy órára tedd félre. Miután ez is eltelt, szedd három egyforma részre, és enyhén lisztezett felületen formáld hosszú hengerekké őket, tekerd laza szövetű konyharuhába, és ismét tedd félre pihenni. A sütőt melegítsd elő 240 fokra. A bagettek tetejét vágd be egy ollóval vagy egy késsel átlósan, nagyjából nyolc-tíz centiméterenként. Egy fejjel lefele fordított tepsi tetejére tegyél sütőpapírt, helyezd rá a három leendő bagettet. A sütő aljába tégy egy erre alkalmas serpenyőt, vagy egy kisebb tepsit, és szórd bele a jégkockákat. Majd tedd be a fejjel lefele fordított tepsit a középső rácsra a bagettekkel. Zárd be a sütőt, és 20 percig hagyd is úgy. Ha ez letelt, nyisd ki, és vedd ki a friss, finom, ropogós bagetteket.

Így lesz tökéletes a pizzád

Ha megsütötted a franciák kedvenc reggelijét, készítsd el az olaszok kedvenc ebédjét is!

A tökéletes olasz pizza receptje

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük