Csodás répatorta-muffin - Habos, mascarponés krémmel, diós tésztával

Nem vitás, a répatorta-muffinnak innentől fogva mindig helye lesz a húsvéti sütik között.

Csodás répatorta-muffin - Habos, mascarponés krémmel, diós tésztával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki nem tudja, hogy répa is van ebben a muffinban, nem jön rá. Ugyanazok a fűszerek teszik ellenállhatatlanná, amelyek a mézeskalácsot, a fahéj, a gyömbér és a szegfűszeg. 

A tészta puha, a krém lágy, az íze pedig fantasztikus. A muffin tetejét díszítheted kis marcipánrépákkal, megszórhatod dióval vagy reszelt sárgarépával.

Répatorta-muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 bögre barna cukor
  • 2 bögre reszelt sárgarépa
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre dió
  • fél bögre olaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • fahéj
  • szerecsendió
  • gyömbér

Krémhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 45 perc

A sárgarépákat pucold meg, és reszeld le. Egy tálban keverd ki a tojást a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. Vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a gyömbért, majd forgasd a tojásos masszához. Végül pedig a sárgarépát és a kis darabokra vágott diót is keverd hozzá. Dolgozd a tésztát csomómentesre.

A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd meg háromnegyedig. Azért ne rakd tele, mert sütés közben jól megemelkedik a tészta. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz az egyik muffinba egy hegyes kést vagy tűt, és üresen húzod ki, a tészta elkészült.

A tetejére keverd simára a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kend a muffinokra. Díszítsd tetszés szerint.

Ezt is szeretjük