Csodás répatorta-muffin - Habos, mascarponés krémmel, diós tésztával
Nem vitás, a répatorta-muffinnak innentől fogva mindig helye lesz a húsvéti sütik között.
Ha valaki nem tudja, hogy répa is van ebben a muffinban, nem jön rá. Ugyanazok a fűszerek teszik ellenállhatatlanná, amelyek a mézeskalácsot, a fahéj, a gyömbér és a szegfűszeg.
A tészta puha, a krém lágy, az íze pedig fantasztikus. A muffin tetejét díszítheted kis marcipánrépákkal, megszórhatod dióval vagy reszelt sárgarépával.
Répatorta-muffin
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 bögre barna cukor
- 2 bögre reszelt sárgarépa
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre dió
- fél bögre olaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- fahéj
- szerecsendió
- gyömbér
Krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 45 perc
A sárgarépákat pucold meg, és reszeld le. Egy tálban keverd ki a tojást a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. Vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a gyömbért, majd forgasd a tojásos masszához. Végül pedig a sárgarépát és a kis darabokra vágott diót is keverd hozzá. Dolgozd a tésztát csomómentesre.
A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd meg háromnegyedig. Azért ne rakd tele, mert sütés közben jól megemelkedik a tészta. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz az egyik muffinba egy hegyes kést vagy tűt, és üresen húzod ki, a tészta elkészült.
A tetejére keverd simára a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kend a muffinokra. Díszítsd tetszés szerint.