Liszt, habosra vert tojás egy kis tejjel, zsemlemorzsa. Ez a három összetevő adja azt a mindennél finomabb, ropogós bundát, aminek szerte az országban és annak határain túl senki sem tud ellenállni. Kerülhet ropogós zöldségre, lágy, ízletes sajtra, töltött vagy töltetlen húsokra, vagy éppen a frissen vásárolt halra, tökéletes étellé varázsolva azt.

Rántott hagymakarika
A hagymakarika köretként és rágcsálnivalóként is tökéletesen megállja a helyét, a panír alatt omlósan lágyra sült, jellegzetes ízű zöldség valamilyen mártogatóssal kiegészítve a legfinomabb. Készítheted egyszerűen lisztbe mártva is, de megéri kipróbálni a teljes paníros változatot is. A tökéletes receptet itt találod hozzá.

Krokett
A krokett a krumplipüré továbbfejlesztett változata, az egyik legnépszerűbb köret, amiből a házilag készített fényévekkel finomabb a mirelit változatnál, ezért mindenképpen megéri a macerát. Készítheted egyszerűen krumpliból, de adhatsz hozzá sajtot, paradicsomot vagy bármilyen finom zöldséget, fűszert. Itt megtalálod az alapreceptet, amit hangulatod szerint bővíthetsz.

Rántott zöldségek
A friss, ropogós zöldségeknek is remekül áll a ropogós bunda, akár komplett ebédet biztosítva. Egy egyszerű mártogatóssal kiegészítve pompás fogás lehet akár az irodába is, hidegen és melegen is finom, bár a frissen sült verziónál biztosan nincs jobb. Fogd a kedvenc zöldségedet, panírozd be a szokásos módon és már mehet is a forró olajfürdőbe.

Rántott sajt
A sajtok panírozásánál két dologra kell ügyelned, hogy biztosan ne legyen problémád: panírozz duplán, és lehetőleg valamilyen keményebb sajtot válassz, vagy ha lágyat szeretnél, akkor olyat, aminek relatíve vastag héja van, például a camembert tökéletes választás erre a célra, biztosan nem folyik ki, mégis lágy a belseje. Ez egy egyszerű, elronthatatlan recept.

Rántott csirkemell
Itt szerepelhetne bármelyik húsféle, a tökéletes rántott szelet titka az, hogy a panírozás előtt fűszerezd, a csirkemell esetében pedig érdemes legalább fél órára fokhagymás, fűszeres tejbe áztatnod a hússzeleteket, hogy a végeredmény igazán omlós és ízletes legyen. Tökéletes recept a tökéletes vacsorához.

Rántott hal
A lágy húsú halak rántva isteni finomak, mégis borzasztó keveset fogyasztunk belőlük. Ha kóstoltál már friss rántott halfilét, akkor bizonyára gyakrabban fogod igényelni ezt a fajta ételt. Hagyd a mirelit változatokat a fagyasztók mélyén, és keresd fel a legközelebbi piacot, hidd el, megéri a fáradságot és a plusz költséget. Így készítsd tökéletesre.

Cordon bleu
A milliószor félreértett és ennél is többször rosszul leírt, laktató étel csak akkor lesz igazán finom, ha több apró részletre alaposan odafigyelsz vagy felkészülsz. Egyrészt a töltelék helyes megválasztása az, ami eldönti, hogy milyen lesz a végeredmény, a tökéletes panír a másik döntő pont. Ha e kettőre figyelsz, nem hibázhatsz. Így készítsd!
Ellenállhatatlan előételek az ellenállhatatlan vacsorákhoz
Ha már lakomát készítesz, ne aprózd el!
7 villámgyors előétel, amitől biztosan megjön az étvágy
Nézegess képeket!
Elolvasom