Sajttal töltött gomba
Egyszerű, olcsó recept
Ha gyorsan összedobható, de finom vacsorára vágysz, ami a családi kasszát sem terheli le, ez lesz a megoldás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csak tisztítsd meg a gombákat, emeld le kedvenc fűszereid a polcról, és már sülhet is a könnyű vacsora.

Ez egy pofonegyszerű alaprecept, gazdagíthatod a végtelenségig, piríts hozzá szalonnát, adj hozzá juhtúrót, pirított zöldségeket vagy bármit, ami csak eszedbe jut!

Sajttal töltött gomba

Hozzávalók:

  • 8-10 nagyobb fej gomba
  • 15 dkg ízesebb sajt - cheddar, Pannónia
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • pár szál friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Nagyon egyszerű dolgod lesz. A gombákat tisztítsd meg, majd tépd ki a szárukat, ügyelve, hogy ne törjenek bele, hanem szépen jöjjenek ki a helyükről. A sajtot reszeld egy tálba, tépkedd hozzá a petrezselymet, add hozzá a szerecsendiót, és ízlésednek megfelelő mennyiségben sót és frissen őrölt borsot. 

A kitépett szárakat vágd egészen apró kockákra, és azt is tedd ebbe a keverékbe, majd mehet utánuk a tejföl is. Keverd össze az egészet, majd adagold szépen a gombafejekbe.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a töltött gombákat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd őket készre. 

Szereted a sajtos ételeket?

Összegyűjtöttünk néhány ellenállhatatlan kedvencet, nézegesd meg őket!

Ezt is szeretjük