Ennyiféleképpen bundázhatsz húst, zöldségeket vagy sajtot: a legjobb ötleteket mutatjuk
A bundázott húsok és zöldségek hihetetlen változatossággal készíthetők el. Megmutatjuk a legjobb recepteket a hagyományostól az alternatívig.
Azt mondják, a magyar konyha egyik sajátossága, hogy bármi alapanyagot a kezünkbe veszünk, azonnal kirántjuk, és bő olajban kisütjük. Bár ez a megállapítás némileg talán sarkított, az biztos, hogy nagyon szeretjük a húst, a sajtot és a zöldségeket különböző bundákba forgatni. Hogy ez mennyire nem unalmas, a következő összeállításban te is megláthatod.
Klasszikus rántott húsok
A klasszikus rántott hús igazi jolly joker, ha nincs ötleted az aznapi menüre, vagy ha vendégeket vársz. Egyszerűen elkészíthető, és a gyerekek is szeretni szokták. A hagyományos, tányérnyi méretűre klopfolt bécsi szelet mellett megunhatatlan a rántott csirkemell is, amelynek a panírját nyugodtan feldobhatod például magvakkal, reszelt sajttal, vagy megtöltheted a húst sonkával és sajttal. A rántott csirkecomb már keményebb dió, sokan nehezen találják el, hogyan süthetik át belül úgy, hogy közben kívül ne égjen meg: ha ezt a módszert követed, többet nem lesz ezzel sem gondod.
Rántott sajt, gomba és zöldségek
Akkor sem kell lemondanod a bepanírozott finomságokról, ha nem vagy húsrajongó, csak néhány szabályt figyelembe kell venned. A rántott mozzarella vagy trappista sajt tökéletes és tápláló ebéd, itt pedig azt is megmutatjuk, hogyan kerülheted el, hogy sütés közben kifolyjon a bundából. A rántott gombafejek is sokak kedvence, ráadásul főfogásként vagy köretként is jól működnek. Egy egyszerű technikával érheted el, hogy a panír egyenletesen vonja be őket. Hasonlóképp, többféle szerepet betölthetnek a rántott hagymakarikák is. Bundázhatsz karfiolt, ha pedig kicsit könnyedebb ebédet képzeltél el, bő olaj helyett sütőben is kisütheted.
Bundázás palacsintatésztával
Külön kategóriát alkotnak azok a fogások, amelyeket palacsintatésztába vagy ehhez hasonló bundába kell mártani. Ez jelenthet egyszerű, sűrű palacsintatésztát, vagy dúsíthatod a masszát sörrel: ez a titka a híres angol fish and chipsnek, de akár zöldbabot is kisüthetsz hasonló módon. Kerülhet a tésztába kefir, ami még ad egy finom csavart neki, vagy fehérbor: mindkét esetben csirkemellet ajánlunk hozzá. A sűrű masszába mártott darabokat ezután a szokásos módon, olajban süsd ki.
Különleges panírok
Csak a képzeleted szabhat határt a különleges panírozásnak. Megforgathatod a csirkecombokat corn flakeses bundában, a csirkemell panírját feldobhatod zabpehellyel,mandulával. Akkor sem kell lemondanod a klasszikus vasárnapi ebédről, ha ételérzékeny vagy, hiszen létezik tojás nélküli és rizsliszttel készülő, gluténmentes változat is. A diós bundába forgatott rántott camembert pedig akár egy ünnepi alkalommal is megállja a helyét.
Gluténmentesen is panírozhatsz!
Érdekel, hányféle módon válthatod ki a megszokott panírt, ha bármilyen okból gluténmenets étrendet követsz? Kattints erre az összeállításra, és szemezgess kedvedre!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- rántott étel
8 fantasztikus bunda, ha unod a hagyományos panírt
- brokkoli
- egytálétel