Palacsinta-alaprecept!
Plusz 3 csodás rakott verzió
Egy kivajazott tál és némi furfang segítségével megmutatjuk, hogy lesz a palacsintából frappáns egytálétel, ami vacsora és desszert is lehet.

- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
A palacsintát mindenki imádja, és még akkor is megéri elkészíteni, ha pepecselős munka, és utána szellőztetni kell.
Ha nem éred be a sima baracklekváros vagy túrós verzióval, akkor építs tortát a palacsintákból. A rakott remekeknek senki nem tud majd ellenállni.
Tehetsz bele sima diót és lekvárt, de mással is megbolondíthatod, ehhez adunk most néhány ötletet.
Az alaprecept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1,5 bögre tej
- fél bögre szódavíz
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.
Borsodós palacsintacsigák
Hozzávalók:
- 12 palacsinta
- szilvalekvár
- 3 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl tejszín
- diónyi vaj
Hozzávalók a borsodóhoz:
- 2 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 1 citrom héja
- 2 és fél dl fehérbor
A borsodóhoz a cukrot és a tojásokat egy lábasban habverővel keverd habosra, majd add hozzá a fehérbort és a citromhéjat, és lassú tűzön addig keverd, amíg emelkedni nem kezd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kisütött palacsintákat kend meg a szilvalekvárral, tekerd fel, és vágd 2 centis csíkokra. A palacsintacsigákat fektesd egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálban, és rétegenként szórd meg cukrozott dióval, majd öntsd nyakon a tejszínnel. Addig pirítsd, míg aranyszínű lesz. Borsodóval tálald.
Túrókrémes rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 8 palacsinta
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint porcukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
A túrót keverd ki a vaníliás cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és ízlés szerinti porcukorral. Szedegesd le a megmosott mazsola szárát. Vajazz ki egy mélyebb tálat, a palacsintákat kend meg a mazsolás túróval, egymásra rétegezve a tálban. Melegítsd elő a sütőt, kockázz vajat a palacsintahalom tetejére, majd olvaszd rá a sütőben.
Csokoládés rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 12 palacsinta
- 3 tojás
- 15 dkg főzőcsokoládé
- 7 dkg cukor
- fél csomag vaníliás cukor
Vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és vaníliás cukorral. A habba óvatosan forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét.
A palacsintákat töltsd meg a csokoládékrémmel, tekerd fel, majd vágd félbe. Egy kivajazott tepsibe rakd egymásra őket, majd öntsd le a maradék krémmel. Elmelegített sütőben addig süsd, amíg a csokiréteg ropogós nem lesz.
OLVASD EL EZT IS!

- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok

- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin

- muffin
- mák