4 isteni, szaftos ragu
A jó ragut elkészítheted bográcsban, de a tűzhelyen is. A nagy családi ebédeken éppúgy kedvenc lehet, mint a pasidnál. Elő a késeket, indulhat a kockázás!
A ragu a pörkölthöz hasonló, egész Európában ismert étel. A ragu tulajdonképpen a hús szeletelési módja. A raguban a hozzávalókat azonos méretű kockára vágják.
A ragu nem készül el gyorsan, mert a húsnak omlósra kell párolódnia, míg a többi hozzávaló szinte mártásszerűvé válik.
Köretként készíthetsz hozzá bármit, de a legízletesebb finom, friss kenyérrel.
Gombás-zöldséges ragu
Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma
- fél kg csirkehús
- 15 gomba
- 1 marék zöldborsó
- 1 karikára vágott zöldpaprika
- 1 felkarikázott paradicsom
- 1 zúzott fokhagyma
- petrezselyem
Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst. Add hozzá a szeletelt gombát, a zöldborsót, a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Saját levében puhítsd meg. Ha hamar lefő a leve, pótold vízzel. Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel. Petrezselymes újkrumplival, fejes salátával tálald.
Mexikói ragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke- vagy pulykamell
- mexikói fűszerkeverék
- 2 fej hagyma
- 50 dkg fagyasztott, kukoricás zöldségkeverék
- 2 nagy - 150 g - sűrített paradicsom
- 1 dl olaj
- bazsalikom
- oregánó
- chili
- 2 gerezd fokhagyma
A húst vágd csíkokra, és forgasd bele az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni legalább 10-15 percet. Közben vágd hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsd fehéredésig a húst egy nagy teflonserpenyőben, majd öntsd rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, önts egy kis vizet hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszer. Alacsony tűzön addig főzd, míg a hús megpuhul. Rizzsel tálald, de, ha akarod, egy marék durvára zúzott földimogyoróval is megbolondíthatod.
Zöldséges ragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg cukkini
- 10 dkg paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- só
- bors
- olaj
A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd 1 evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, majd párold 5 percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. Amikor már csak pár perc van hátra a főzésből - a cukkini már puhul, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni -, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tejszínes-gombás ragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirke- vagy pulykamell, császárszalonna vagy sonka
- 20 dkg konzerv- vagy friss gomba
- 3 dl tejszín
- 2,5 dl tejföl
- 1 közepes vöröshagyma
- kis darab sajt
- ételízesítő
- szerecsendió, bors, tárkony
Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát. Olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a húst. Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt, a sajtot és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze. Bármivel tálalható.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka