4 isteni, szaftos ragu

A jó ragut elkészítheted bográcsban, de a tűzhelyen is. A nagy családi ebédeken éppúgy kedvenc lehet, mint a pasidnál. Elő a késeket, indulhat a kockázás!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A ragu a pörkölthöz hasonló, egész Európában ismert étel. A ragu tulajdonképpen a hús szeletelési módja. A raguban a hozzávalókat azonos méretű kockára vágják.

A ragu nem készül el gyorsan, mert a húsnak omlósra kell párolódnia, míg a többi hozzávaló szinte mártásszerűvé válik.

Köretként készíthetsz hozzá bármit, de a legízletesebb finom, friss kenyérrel.

Gombás-zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • fél kg csirkehús
  • 15 gomba
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 karikára vágott zöldpaprika
  • 1 felkarikázott paradicsom
  • 1 zúzott fokhagyma
  • petrezselyem

Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst. Add hozzá a szeletelt gombát, a zöldborsót, a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Saját levében puhítsd meg. Ha hamar lefő a leve, pótold vízzel. Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel. Petrezselymes újkrumplival, fejes salátával tálald.

Mexikói ragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy pulykamell
  • mexikói fűszerkeverék
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg fagyasztott, kukoricás zöldségkeverék
  • 2 nagy - 150 g - sűrített paradicsom
  • 1 dl olaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • chili
  • 2 gerezd fokhagyma

A húst vágd csíkokra, és forgasd bele az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni legalább 10-15 percet. Közben vágd hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsd fehéredésig a húst egy nagy teflonserpenyőben, majd öntsd rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, önts egy kis vizet hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszer. Alacsony tűzön addig főzd, míg a hús megpuhul. Rizzsel tálald, de, ha akarod, egy marék durvára zúzott földimogyoróval is megbolondíthatod.

Zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd 1 evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, majd párold 5 percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. Amikor már csak pár perc van hátra a főzésből - a cukkini már puhul, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni -, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Tejszínes-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirke- vagy pulykamell, császárszalonna vagy sonka
  • 20 dkg konzerv- vagy friss gomba
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • kis darab sajt
  • ételízesítő
  • szerecsendió, bors, tárkony

Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát. Olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a húst. Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt, a sajtot és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze. Bármivel tálalható.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük