4 isteni, szaftos ragu
A jó ragut elkészítheted bográcsban, de a tűzhelyen is. A nagy családi ebédeken éppúgy kedvenc lehet, mint a pasidnál. Elő a késeket, indulhat a kockázás!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ragu a pörkölthöz hasonló, egész Európában ismert étel. A ragu tulajdonképpen a hús szeletelési módja. A raguban a hozzávalókat azonos méretű kockára vágják.

A ragu nem készül el gyorsan, mert a húsnak omlósra kell párolódnia, míg a többi hozzávaló szinte mártásszerűvé válik.

Köretként készíthetsz hozzá bármit, de a legízletesebb finom, friss kenyérrel.

Gombás-zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • fél kg csirkehús
  • 15 gomba
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 karikára vágott zöldpaprika
  • 1 felkarikázott paradicsom
  • 1 zúzott fokhagyma
  • petrezselyem

Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst. Add hozzá a szeletelt gombát, a zöldborsót, a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Saját levében puhítsd meg. Ha hamar lefő a leve, pótold vízzel. Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel. Petrezselymes újkrumplival, fejes salátával tálald.

Mexikói ragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy pulykamell
  • mexikói fűszerkeverék
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg fagyasztott, kukoricás zöldségkeverék
  • 2 nagy - 150 g - sűrített paradicsom
  • 1 dl olaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • chili
  • 2 gerezd fokhagyma

A húst vágd csíkokra, és forgasd bele az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni legalább 10-15 percet. Közben vágd hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsd fehéredésig a húst egy nagy teflonserpenyőben, majd öntsd rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, önts egy kis vizet hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszer. Alacsony tűzön addig főzd, míg a hús megpuhul. Rizzsel tálald, de, ha akarod, egy marék durvára zúzott földimogyoróval is megbolondíthatod.

Zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd 1 evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, majd párold 5 percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. Amikor már csak pár perc van hátra a főzésből - a cukkini már puhul, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni -, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.

Tejszínes-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirke- vagy pulykamell, császárszalonna vagy sonka
  • 20 dkg konzerv- vagy friss gomba
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • kis darab sajt
  • ételízesítő
  • szerecsendió, bors, tárkony

Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát. Olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a húst. Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt, a sajtot és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze. Bármivel tálalható.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló