4 szaftos pörkölt bográcsban
A bográcsozás azért olyan jó, mert hatalmas adagokat készíthetsz, és eközben nem kell a konyhában rostokolni.
Ezekről az ételekről nem igazán mondható el, hogy diétásak lennének, de egy baráti összejövetelkor ez keveseket szokott érdekelni.
A bográcsos ételekre nem kell vigyázni, ott is lehet őket hagyni, csak néha kell rájuk nézni, esetleg pótolni az elfőtt levet.
Pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 2 kg csülökhús
- 3 hagyma
- fél kg zöldpaprika
- 40 dkg paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl száraz vörösbor
- köménymag
- paprika
- olaj
Az olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a darabokra vágott húst. Sózd, fűszerezd köménymaggal, zúzott fokhagymával. Kissé pirítsd meg, majd öntsd hozzá a bort. Lefedve párold, ha kell, és tegyél hozzá kevés vizet. Mielőtt készre puhulna a hús, add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot. Főzd készre. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl bő szaftja.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 2-3 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 3-4 dl száraz vörösbor
- köménymag
- só
Az olajon futtasd meg a hagymát, és add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és a saját levében párold, időnként megkevergetve. Mikor elfőtt a leve, szórd meg a paprikával, és önts rá egy kevés bort. Ezt mindig részletekben öntsd hozzá, hogy mindig legyen leve. Fűszerezd köménymaggal. Amikor már majdnem készre főtt, add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Főzd készre.
Csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 1 bontott csirke
- 2 fej hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 3-4 evőkanál paprika
- só
- olaj
Az olajon pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd szórd meg a paprikával. Forgasd bele a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózd meg, majd fedd le. A levét időnként pótolva párold, majd fél óra múlva tedd hozzá a felkarikázott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Még hagyd rotyogni pár percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Flamand pörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 2-3 vöröshagyma
- 2 üveg barna sör
- 3 vastag kenyérszelet
- 1 zacskó aszalt szilva
- mustár
- 3 evőkanál paprika
- kakukkfű
- majoránna
- só
- olaj
Az apróra vágott hagymát dinszteld meg az olajon, add hozzá a felkockázott húst, sózd, és hagyd, hogy levet engedjen. Szórd meg pirospaprikával, kakukkfűvel, majoránnával, és fedő alatt főzd majdnem készre. Amikor elfőtte a levét, add hozzá az aszalt szilvát, a két üveg barna sört, a kenyerek héját pedig vágd le. Kend meg őket mustárral, majd helyezd a szeleteket a pörkölt tetejére. Addig főzd, amíg a szeletek teljesen szét nem mállanak, ezzel besűrítve a szaftot.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab