4 szaftos pörkölt bográcsban
A bográcsozás azért olyan jó, mert hatalmas adagokat készíthetsz, és eközben nem kell a konyhában rostokolni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezekről az ételekről nem igazán mondható el, hogy diétásak lennének, de egy baráti összejövetelkor ez keveseket szokott érdekelni.

A bográcsos ételekre nem kell vigyázni, ott is lehet őket hagyni, csak néha kell rájuk nézni, esetleg pótolni az elfőtt levet.

Pusztapörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg csülökhús
  • 3 hagyma
  • fél kg zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz vörösbor
  • köménymag
  • paprika
  • olaj

Az olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a darabokra vágott húst. Sózd, fűszerezd köménymaggal, zúzott fokhagymával. Kissé pirítsd meg, majd öntsd hozzá a bort. Lefedve párold, ha kell, és tegyél hozzá kevés vizet. Mielőtt készre puhulna a hús, add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot. Főzd készre. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl bő szaftja.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 2-3 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 dl száraz vörösbor
  • köménymag

Az olajon futtasd meg a hagymát, és add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és a saját levében párold, időnként megkevergetve. Mikor elfőtt a leve, szórd meg a paprikával, és önts rá egy kevés bort. Ezt mindig részletekben öntsd hozzá, hogy mindig legyen leve. Fűszerezd köménymaggal. Amikor már majdnem készre főtt, add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Főzd készre.

Csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 bontott csirke
  • 2 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 evőkanál paprika
  • olaj

Az olajon pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd szórd meg a paprikával. Forgasd bele a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózd meg, majd fedd le. A levét időnként pótolva párold, majd fél óra múlva tedd hozzá a felkarikázott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Még hagyd rotyogni pár percig.

Flamand pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2-3 vöröshagyma
  • 2 üveg barna sör
  • 3 vastag kenyérszelet
  • 1 zacskó aszalt szilva
  • mustár
  • 3 evőkanál paprika
  • kakukkfű
  • majoránna
  • olaj

Az apróra vágott hagymát dinszteld meg az olajon, add hozzá a felkockázott húst, sózd, és hagyd, hogy levet engedjen. Szórd meg pirospaprikával, kakukkfűvel, majoránnával, és fedő alatt főzd majdnem készre. Amikor elfőtte a levét, add hozzá az aszalt szilvát, a két üveg barna sört, a kenyerek héját pedig vágd le. Kend meg őket mustárral, majd helyezd a szeleteket a pörkölt tetejére. Addig főzd, amíg a szeletek teljesen szét nem mállanak, ezzel besűrítve a szaftot.

Ezt is szeretjük