4 szaftos pörkölt bográcsban
A bográcsozás azért olyan jó, mert hatalmas adagokat készíthetsz, és eközben nem kell a konyhában rostokolni.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezekről az ételekről nem igazán mondható el, hogy diétásak lennének, de egy baráti összejövetelkor ez keveseket szokott érdekelni.

A bográcsos ételekre nem kell vigyázni, ott is lehet őket hagyni, csak néha kell rájuk nézni, esetleg pótolni az elfőtt levet.

Pusztapörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg csülökhús
  • 3 hagyma
  • fél kg zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz vörösbor
  • köménymag
  • paprika
  • olaj

Az olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a darabokra vágott húst. Sózd, fűszerezd köménymaggal, zúzott fokhagymával. Kissé pirítsd meg, majd öntsd hozzá a bort. Lefedve párold, ha kell, és tegyél hozzá kevés vizet. Mielőtt készre puhulna a hús, add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot. Főzd készre. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl bő szaftja.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 2-3 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 dl száraz vörösbor
  • köménymag

Az olajon futtasd meg a hagymát, és add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és a saját levében párold, időnként megkevergetve. Mikor elfőtt a leve, szórd meg a paprikával, és önts rá egy kevés bort. Ezt mindig részletekben öntsd hozzá, hogy mindig legyen leve. Fűszerezd köménymaggal. Amikor már majdnem készre főtt, add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Főzd készre.

Csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 bontott csirke
  • 2 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 evőkanál paprika
  • olaj

Az olajon pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd szórd meg a paprikával. Forgasd bele a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózd meg, majd fedd le. A levét időnként pótolva párold, majd fél óra múlva tedd hozzá a felkarikázott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Még hagyd rotyogni pár percig.

Flamand pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2-3 vöröshagyma
  • 2 üveg barna sör
  • 3 vastag kenyérszelet
  • 1 zacskó aszalt szilva
  • mustár
  • 3 evőkanál paprika
  • kakukkfű
  • majoránna
  • olaj

Az apróra vágott hagymát dinszteld meg az olajon, add hozzá a felkockázott húst, sózd, és hagyd, hogy levet engedjen. Szórd meg pirospaprikával, kakukkfűvel, majoránnával, és fedő alatt főzd majdnem készre. Amikor elfőtte a levét, add hozzá az aszalt szilvát, a két üveg barna sört, a kenyerek héját pedig vágd le. Kend meg őket mustárral, majd helyezd a szeleteket a pörkölt tetejére. Addig főzd, amíg a szeletek teljesen szét nem mállanak, ezzel besűrítve a szaftot.

Blog.hu ajánló