3+1 serpenyős husi szombatra

Közeledik a tél, használd hát ki az utolsó pár hetet, amikor még őszi finomságokhoz juthatsz! Egy szőlős, egy almás és egy gesztenyés recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szőlő, gesztenye, alma. Az ősz olyan gazdag ízekben, hogy kár volna a húst magányosan tenni a serpenyőbe. Íme, néhány ötlet, hogyan használhatod ki az évszak kínálta lehetőségeket.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

A húsokat fogyaszthatod salátával, de készíthetsz hozzájuk tésztát is.

Szőlős csirkemell szélesmetélttel

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 fürt szőlő
  • 1 kisebb darab füstölt sajt
  • 20 dkg szélesmetélt

A csirkét vágd kockára, sózd, borsozd, keverd el egy kevés zúzott fokhagymával, és tedd egy órára a hűtőbe.

A maradék fokhagymát és vöröshagymát vágd apróra, a szőlőt magozd ki, a sajtot pedig reszeld le. A hagymát párold meg kevés olajon, majd süsd meg a húst. Ha elkezd pirulni, öntsd fel a borral, a tejszínnel, és add hozzá a szőlőt is. Forrald össze, majd add hozzá a reszelt sajtot is. Főtt szélesmetélttel tálald.

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg sült gesztenye vagy konyhakész gesztenyebél
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • frissen őrölt feketebors

Az aszalt szilvát óvatosan forrald össze a vörösborral, majd tedd félre hűlni. A húst vágd kockára, sózd, borsozd, hintsd meg a liszttel, és az olívaolajon, valamint a vaj felén pirítsd meg. Ezután vedd ki a serpenyőből, és a vaj másik felét is felolvasztva dinszteld meg a kétféle hagymát. Ezután tedd vissza a húskockákat, add hozzá a szilvát, a gesztenyét és a kakukkfű leveleit. Forrald össze, majd fedő alatt 15-20 perc alatt főzd puhára. A tejszínt keverd el a keményítővel, öntsd a pulykára, forrald szószsűrűségűre, és már kész is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Citromos csirkenyárs almával

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 6 citrom
  • 6 feketebors
  • 3 alma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

A húst vágd kockára, és tedd páclébe, ami olajból, két teáskanál citromléből és zúzott feketeborsból álljon. Fél napra tedd a hűtőbe. Az almákat vágd kockára, locsold meg citromlével, és pihentesd 30 percig. Az almát és a húst felváltva húzd kisebb nyársakra, majd forró olajban süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük