3+1 serpenyős husi szombatra
Közeledik a tél, használd hát ki az utolsó pár hetet, amikor még őszi finomságokhoz juthatsz! Egy szőlős, egy almás és egy gesztenyés recept.
Szőlő, gesztenye, alma. Az ősz olyan gazdag ízekben, hogy kár volna a húst magányosan tenni a serpenyőbe. Íme, néhány ötlet, hogyan használhatod ki az évszak kínálta lehetőségeket.
A húsokat fogyaszthatod salátával, de készíthetsz hozzájuk tésztát is.
Szőlős csirkemell szélesmetélttel
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- frissen őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 2-3 fürt szőlő
- 1 kisebb darab füstölt sajt
- 20 dkg szélesmetélt
- só
A csirkét vágd kockára, sózd, borsozd, keverd el egy kevés zúzott fokhagymával, és tedd egy órára a hűtőbe.
A maradék fokhagymát és vöröshagymát vágd apróra, a szőlőt magozd ki, a sajtot pedig reszeld le. A hagymát párold meg kevés olajon, majd süsd meg a húst. Ha elkezd pirulni, öntsd fel a borral, a tejszínnel, és add hozzá a szőlőt is. Forrald össze, majd add hozzá a reszelt sajtot is. Főtt szélesmetélttel tálald.
Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamell
- 1 evőkanál liszt
- 15 dkg sült gesztenye vagy konyhakész gesztenyebél
- 10 dkg magozott aszalt szilva
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 2-3 ágacska kakukkfű
- só
- frissen őrölt feketebors
Az aszalt szilvát óvatosan forrald össze a vörösborral, majd tedd félre hűlni. A húst vágd kockára, sózd, borsozd, hintsd meg a liszttel, és az olívaolajon, valamint a vaj felén pirítsd meg. Ezután vedd ki a serpenyőből, és a vaj másik felét is felolvasztva dinszteld meg a kétféle hagymát. Ezután tedd vissza a húskockákat, add hozzá a szilvát, a gesztenyét és a kakukkfű leveleit. Forrald össze, majd fedő alatt 15-20 perc alatt főzd puhára. A tejszínt keverd el a keményítővel, öntsd a pulykára, forrald szószsűrűségűre, és már kész is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Citromos csirkenyárs almával
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 6 citrom
- 6 feketebors
- 3 alma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
A húst vágd kockára, és tedd páclébe, ami olajból, két teáskanál citromléből és zúzott feketeborsból álljon. Fél napra tedd a hűtőbe. Az almákat vágd kockára, locsold meg citromlével, és pihentesd 30 percig. Az almát és a húst felváltva húzd kisebb nyársakra, majd forró olajban süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség