Omlós tavaszi vajas piskóta
Ne félj belevágni a piskótakészítésbe, mert nem lehetetlen küldetés megsütni a tökéleteset. A következő receptben nem csalódhatsz.
A vajas piskóta nyár eleji-tavasz végi gyümölcsökkel remek hétvégi desszert vagy uzsonna. A piskótakészítéstől nem kell félni, nem olyan nagy ördöngösség, mint elsőre látszik.
A vajas piskóta omlósabb sima társánál, érdemes megsütni. Cseresznye helyett természetesen használhatsz mindenféle más gyümölcsöt is, akár többfélét egyszerre.
Cseresznyés-vajas piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 bögre magozott cseresznye
- 1 csomag sütőpor
A lágy vajat a cukorral keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet keverd el a sütőporral, majd add a tojásos cukorhoz. A tojásfehérjéből verj kemény habot. Óvatosan keverd a tésztához, hogy ne nagyon törjön össze a hab.
Egy tepsit vajazz ki, lisztezz ki, majd öntsd bele tésztát. A cseresznyét mosd meg és magozd ki, majd forgasd lisztbe és szórd a tésztára. A liszt miatt nem száll le majd az aljára.
Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd 25 percig. Ne nyitogasd a sütőajtót, mert a sütemény összeeshet.
OLVASD EL EZT IS!

- eper
- rétes
Gyors epres rétes

- csokoládé
- édességek
Omlós olasz csokitorta

- sütemény
- piskóta