Omlós szűzérmék vörösboros mártásban

Könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás, amit a gyakorlatlanabbak is bátran megsüthetnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertés szűzpecsenye az egyik legfinomabb húsfajta, és óriási előnye, hogy középáras, így egy különleges vacsoráért nem kell a fél fizetésedet a hentesnél hagyni.

A vörösboros mártás pikánssá teszi a fogást, de kipróbálhatod rozéval is, ha könnyedebb vacsorát szeretnél.

Szűzérmék vörösboros mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál grill fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl vörösbor
  • bors

A pecsenyéről fejtsd le a fehér hártyát, és ujjnyi vastag érméket vágj belőle. Sózd, borsozd, és szórd rá a grill fűszerkeveréket is. Pici olajon néhány percig pirítsd a szeleteket.

A tejszínt, a vörösbort és az olajat keverd össze, és öntsd rá a húsra. Párold egészen addig, míg a vörösboros lé majdnem elfő róla. Héjában főtt burgonyával tálald.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük