Omlós kevert süti körtével
A kevert sütiben az a jó, hogy bármilyen gyümölccsel párosíthatod, és szinte nem lehet elrontani.
A kevert sütemény igen egyszerű, és nem lehet olyan könnyen elrontani, mint a piskótát, mert nem baj, ha nem lesz olyan habos és könnyű a tészta.


Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel elkészítheted, de használd ki, hogy tele a piac friss, lédús hazai körtével.
Körtés kevert süti
Hozzávalók:
- 4-5 körte
- 1 bögre liszt
- 1 bögre joghurt
- fél bögre olaj
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A körtéket hámozd meg, majd vág szeletekre. A joghurtot, az olajat és a tojást keverd el. A lisztet szitáld át a sütőporral, hogy ne legyen csomós a tészta, majd dolgozd össze a többi hozzávalóval. Vajazz ki egy tepsit, öntsd bele a tésztát, majd fektesd a tetejére a körteszeleteket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a süteményt, körülbelül 40 perc alatt lesz aranybarna, majd szórd meg fahéjas porcukorral.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- sütemény
Szórós almás pite: ennél nincs egyszerűbb sütemény

- muffin
- körte
Körtés-mézes bögrés süti

- sütemény
- piskóta