Omlós borjúsült római tálban
Nem olyan nehéz, mint gondolod
A borjúhús a legfinomabb húsok egyike, így hát ne hagyd ki a hétvégén receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Megdöbbentő a hasonlóság a két hercegné között: Katalin és Mária stílusa szinte ugyanaz »

12 modell, aki elmúlt 40, és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borjúsült elkészítése közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolod, pláne, ha római tálban készíted, hiszen ebben biztosan nem szárad ki a hús.

Nincs vele igazán sok munka sem, csak sütés előtt egy órára áztasd a tűzálló edényt hideg vízbe, nehogy a melegben elpattanjon. Fektesd bele a bepácolt húst, locsold meg, és már mehet is a hideg sütőbe.

Borjúsült római tálban

Hozzávalók:

  • 80 dkg borjúhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl húsleves
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika

A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe.

A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst. Öntsd rá a húslevest - kockából is jó - és a fehérbort. Fedd le, és tedd be a sütőbe.

Amikor a hús puha, öntsd rá a tejfölt, és még kis időre tedd vissza, hogy alaposan összeérjenek az ízek.

Blog.hu ajánló