Omlós borjúsült római tálban
A borjúhús a legfinomabb húsok egyike, így hát ne hagyd ki a hétvégén receptünket!
A borjúsült elkészítése közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolod, pláne, ha római tálban készíted, hiszen ebben biztosan nem szárad ki a hús.
Nincs vele igazán sok munka sem, csak sütés előtt egy órára áztasd a tűzálló edényt hideg vízbe, nehogy a melegben elpattanjon. Fektesd bele a bepácolt húst, locsold meg, és már mehet is a hideg sütőbe.
Borjúsült római tálban
Hozzávalók:
- 80 dkg borjúhús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl húsleves
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe.
A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst. Öntsd rá a húslevest - kockából is jó - és a fehérbort. Fedd le, és tedd be a sütőbe.
Amikor a hús puha, öntsd rá a tejfölt, és még kis időre tedd vissza, hogy alaposan összeérjenek az ízek.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- franciaország
- pörkölt
Tökéletes francia marhapörkölt
- pulyka
- bacon
Baconbe göngyölt pulykafalatok
- kacsa
- húsételek