Kánikulában a nehéz, zsíros ételek helyett a könnyed saláták kerülnek terítékre. Rengeteg módon variálhatók, tésztával, kenyérrel, a legkülönfélébb sajtokkal és fűszerekkel. Varázsold még ízletesebbé különféle öntetekkel, a kaprossal, a joghurtossal, a majonézessel, a fokhagymással biztosan nem fogsz mellé.
A saláta remek választás, ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól még a bikiniszezon előtt. Akkor is számításba jöhet, ha nincs időd valami komolyabbat főzni. Érdemes a hűtőben pihentetni, hogy felfrissítsen a kánikulában! Összeállításunkban klasszikus és új recepteket is találhatsz.

A jól behűtött görög saláta a nyár nagy kedvence. Otthon is egyszerűen összedobhatod. Karakteres ízét a feta sajt és az olívabogyó adja. Minél színesebb, annál jobb. Kínálhatod húsok mellé, de egy szelet pirítóssal is remek.

Végre rendelkezésedre áll az
újkrumpli, melyből isteni salátát készíthetsz. Vendégváráskor is nagy segítség, hisz kiadós. Majonézzel, sok hagymával és petrezselyemmel megbolondítva minden igényt kielégít.

A különféle zöldségeket tésztával még tartalmasabbá teheted. Ha valami gyors, egyszerű és nem túl nehéz vacsorára vágysz, a
cukkinis tésztasaláta tuti nyerő. Spagettivel, pennével, masnitésztával is érdemes kipróbálni. Sokáig nem leszel éhes utána.

A paradicsomos-tonhalas tésztasaláta is jólesik meleg, nyári napokon. Felhasználhatod hozzá a hűtődben vagy a kamrádban megtalálható zöldségeket. Nem árt a vonalaidnak, de választhatsz hozzá csökkentett szénhidráttartalmú vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát.

Még minden alapanyag friss, zsenge, így a
borsóval és uborkával gazdagított reteksaláta sok vitamint tartalmaz, és nagyon kevés benne a kalória. Pillanatok alatt összedobod, igaz, jót tesz neki, ha pihenteted egy kicsit a hűtőben.

Az ínyenc csirkesalátához felhasználhatod az előző napról maradt sült húst. A saját készítésű joghurtos dresszing sokat dob rajta. Egészséges, laktat, de nem okoz teltségérzetet, és könnyű rászokni.

Cézár-salátát szinte minden vendéglőben kaphatsz, de otthon is jól sikerülhet. Caesar Cardini olasz származású séf készítette el először 1924-ben, azóta is nagyon kedvelt. Az eredeti receptben nem szerepelt csirke, ma már elképzelhetetlen nélküle a parmezánnal, ropogós, pirított kenyérkockával gazdagított saláta.

A panzanellával rögtön mediterrán hangulatot varázsolhatsz a konyhádba. Az olasz kenyérsalátát régen a földeken dolgozó férfiaknak készítették. Minden benne van, amit az olaszok szeretnek. Pirított csirkemellel igazán laktató.
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció