Eredeti olasz panzanella recept: kenyérsaláta paradicsommal és mozzarellával
A paradicsomalapú panzanella az olaszok egyik kedvenc salátája.
A toszkán nők a földeken dolgozó férfiaknak vitték ebédre a vitaminban gazdag, fűszeres öntettel készített kenyérsalátát. A panzanellát pirított csirkemellel még laktatóbbá teheted. Ha nagyon vigyázol az alakodra, akkor is megehetsz belőle egy nagy adagot. Biró Sára klasszikus receptjét érdemes kipróbálni.

Panzanella recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg kenyér szikkadt
- 10 dkg olajbogyó
- 1 db kígyóuborka
- 1 lilahagyma
Öntethez
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- bazsalikom
- rozmaring
- só
Elkészítés:
A salátához az uborkát és a hagymát pucold meg, majd az olajbogyóval és a paradicsommal együtt darabold fel tetszés szerint. Add hozzá a mozzarellát. Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, dobd rá a kis kockákra vágott kenyeret, és kicsit pirítsd meg, majd tedd félre.
Készítsd el az öntetet. Keverd össze egy tálban az olívaolajat, a balzsamecetet, szórd rá a sót, az aprított bazsalikomot és a rozmaringot. Forgasd össze a salátával. Tedd egy órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. A kenyérkockákat csak tálaláskor add hozzá, különben nagyon megszívják magukat, és nem lesznek ropogósak.
