Eredeti olasz panzanella recept: kenyérsaláta paradicsommal és mozzarellával
A paradicsomalapú panzanella az olaszok egyik kedvenc salátája.

Eredeti olasz panzanella recept: kenyérsaláta paradicsommal és mozzarellával
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

A balerinacipő irtó nőies tud lenni, és kényelmes is: mutatjuk a legdivatosabb darabokat 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A toszkán nők a földeken dolgozó férfiaknak vitték ebédre a vitaminban gazdag, fűszeres öntettel készített kenyérsalátát. A panzanellát pirított csirkemellel még laktatóbbá teheted. Ha nagyon vigyázol az alakodra, akkor is megehetsz belőle egy nagy adagot. Biró Sára klasszikus receptjét érdemes kipróbálni.

Panzanella recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg szikkadt kenyér
  • 10 dkg olajbogyó
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 lilahagyma

Öntethez

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • bazsalikom
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A salátához az uborkát és a hagymát pucold meg, majd az olajbogyóval és a paradicsommal együtt darabold fel tetszés szerint. Add hozzá a mozzarellát. Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, dobd rá a kis kockákra vágott kenyeret, és kicsit pirítsd meg, majd tedd félre.

Készítsd el az öntetet. Keverd össze egy tálban az olívaolajat, a balzsamecetet, szórd rá a sót, az aprított bazsalikomot és a rozmaringot. Forgasd össze a salátával. Tedd egy órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. A kenyérkockákat csak tálaláskor add hozzá, különben nagyon megszívják magukat, és nem lesznek ropogósak.

Ezt is szeretjük