
Ropogós csirkecombok sűrű, mustáros-tejszínes szaftban sütve - Kevés munkával kiadós fogás
Az omlósra sült csirkecombokkal alig van munka, a mustáros-tejszínes szaftja pedig egyszerűen mennyei.


Készítsd el a sült csirkecombokat mustáros-tejszínes szaftban! A csirkecomb a szárnyas legfinomabb, omlós és szaftos része, amiből számtalan fogást készíthetsz. A legjobb eredmény titka a megfelelő pác: bármivel fűszerezd ízlés szerint, locsold meg olajjal, és így pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.
Mustáros-tejszínes sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Dörzsöld be őket sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg olívaolajjal, és lefedve pihentesd a combokat a hűtőben egy-két órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben.
A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymával, a mustárral, a majoránnával, az őrölt köménnyel és a rozmaringgal. Öntsd a tepsiben várakozó csirkecombokra, és alufóliával letakarva told be a 200 fokos sütőbe egy órára, amíg a hús omlósra puhul. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a combokon a bőr kicsit megpirulhasson.
A tejszín és a mustár egy gyors gombás tésztaszószban is remekül muzsikál együtt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept