Mennyei sült csülök ropogósra sütve: így készítsd, hogy tényleg omlós legyen

A sült csülök akkor lesz finom, ha a külseje ropogós, belül a hús pedig puhára sült.

Ropogós sült csülök
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb ropogós sült csülök elkészítésének titka az előfőzés: gyöngyöztesd fűszeres vízben, lassú tűzön néhány órát, így a sütési idő lerövidül, és a hús sem szárad ki. A főzőlevet semmiképpen ne dobd ki: tedd félre vagy fagyaszd le, és legközelebb főzz belőle bablevest!

Ropogós sült csülök

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg csülök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl világos sör
  • 2 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál szemes bors
  • sertészsír a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Tedd az egész csülköt egy nagy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bővel ellepi, add hozzá a gerezdekre szedett fokhagymát, a babérlevelet, a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a sót és a borsot. Tedd a tűzre közepes lángra. Amint gyöngyözni kezd, vedd a lángot kicsire, és így főzd csendesen két és fél órát. Amikor a csont már kiáll a húsból, és könnyen mozgatható, elkészült, ekkor vedd ki a léből, és helyezd zsírral kikent tepsibe. Kóstold meg, elég sós-e, ha nem, akkor sózd még egy kicsit utána.

 

Öntsd alá a sört, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, a sütő hőmérsékletét pedig csavard fel 230 fokra. Időnként megfordítva és a kisült zsírral locsolgatva süsd minden oldalát ropogósra.

Lassan sült sertésoldalas: házi fűszerkeveréket is mutatunk

Egyszerre omlós és pirult, fűszeres és füstös az így készült oldalas, ha egyszer elkészíted, onnantól csak így fogod sütni!

Elolvasom

Kép: Prapass Pulsub / Getty Images

Ezt is szeretjük