Egészben sült sertéskaraj fűszeres pácban: a munka nagy részét a sütő végzi

Az egészben sült karajjal alig van munka, de a pácolására szánj elég időt.

Egészben sült fűszeres sertéskaraj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült sertéskarajnál egyszerűbbet nem is lehet elképzelni: csak kend meg a fűszeres keverékkel a hús felületét, és hagyd, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Sütéskor önts alá vizet, a húst pedig locsolgasd az így keletkezett szafttal, így nem fog kiszáradni. A hentestől kérd el a karaj csontját, és főzz belőle alaplevet.

Egészben sült fűszeres sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéskaraj (csont nélkül)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt babérlevél
  • 0.5 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a sóval, a borssal és a fűszerekkel. Kenőtoll segítségével oszd el a keveréket a hús egész felületén, és tedd be a hűtőbe néhány órára. Akár egy egész éjszakát is pihenhet így. A pácolási idő elteltével helyezd át egy tepsibe. Önts alá két deci vizet, takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe másfél órára, hogy teljesen megpuhuljon. Időnként locsold meg a keletkezett szafttal. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd nagyjából negyedórát.

Omlós mustáros tarja krumplival sütve: a fűszeres pác a lelke

Ezt az ételt kezdők is bátran megsüthetik, nem lehet elrontani, ráadásul kevés energiabefektetéssel készíthetnek isteni ebédet.

Elolvasom

Kép: NightAndDayImages / Getty Images

Ezt is szeretjük