Így készíthetsz otthon smash burgert: mutatjuk az idei év legmenőbb ételének a receptjét

A lapított húspogácsával megpakolt smash burgert otthon is el tudod készíteni.

Smash burger házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A smash burger divatja Amerikából indult még a 60-as években, és egy elég egyszerű technikán alapul. A smash szó jelentése kilapítani: a golyóvá formált fűszeres darált húst ilyenkor a forró sütőlapon nehezékkel nyomják laposra, és így sütik ki. A húspogácsa 20 százalékos zsírtartalmú darált marhahúsból lesz tökéletes.

Smash burger házilag

Hozzávalók 4 adaghoz

A húspogácsához:

  • 80 dkg darált marhahús
  • 8 szelet cheddar sajt
  • 5 dkg vaj
  • bors

A tálaláshoz:

  • 4 hamburgerzsemle
  • 4 csemegeuborka
  • szósz ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst sózd, borsozd, és formázz belőle nyolc egyforma golyót. Ha van időd, pihentesd így a hűtőben egy órát, hogy jól összeálljon. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés vajat. A hamburgerbucikat a vajon néhány perc alatt pirítsd meg, és tedd őket félre.

 

A serpenyőbe helyezz újabb adag vajat. Amikor felforrósodott, pakolj rá négy húsgolyót, és egy fémlábossal vagy valamilyen egyéb nehezékkel nyomd őket össze. 20 másodperc múlva vedd le róla a nehezéket, így süsd további másfél percig, majd fordítsd meg a húspogácsákat. Újra nyomd őket össze, így süsd fél percig, majd kettő tetejére pakolj egy-egy szelet sajtot. Fedd be őket a másik két húspogácsával, és várd meg, amíg a sajt megolvad. Ekkor vedd ki őket. Ugyanezt a műveletet ismételd meg a hús és a sajt másik felével.

 

A megpirult hamburgerbucik alját kend meg ízlés szerinti szósszal: ketchup, mustár, majonéz vagy hamburgerszósz is mehet bele. Tedd bele az emeletes bucikat, add hozzá a karikára vágott csemegeuborkát, és frissen tálald.

Házilag is pillanatok alatt összedobhatsz hozzá hamburgerszószt.

Kép: Wirestock / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük