Az eredeti amerikai palacsinta receptje
A palacsinta kicsit kisebb és pufibb, de ugyanolyan ízletes, mint hagyományos rokona. Készítsd el szombat reggelire!

Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Claudia Schiffer füstös szemsminkje ultra nőies: sminkes mutatja meg, hogy készül »

Divatos, bőrhatású cuccok, ahogy idén szeretjük: nőies tippek, stílusbakik ellen »

5 hajprobléma, amit egyszerűen orvosolhatsz: ezt add a samponodhoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Biztosan te is irigykedve nézted a filmeken, ahogy a gyerekek örömmel falatozzák a vastag palacsintát, amin megcsillan a juharszirup. Szerencsére nem nagy ördöngösség elkészíteni, szombaton reggelire pedig tökéletes.

Mivel nem éppen könnyű ételről van szó, ne engedj minden másnap a kérésnek, de egy héten egyszer bőven belefér a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi só

A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a  sütőporral és a csipetnyi sóval. Olvaszd meg a vajat, majd öntsd a lisztes keverékhez a langyos tejjel együtt. Ezután üsd bele a tojásokat. A forró vaj ne érintkezzen közvetlenül a tojásokkal, mert megsütheti őket. Keverd csomómentesre a tésztát, és hagyd állni tíz percet.

Kenj ki olajjal egy serpenyőt, majd hevítsd fel jó forróra, és kis adagokban süsd ki a tésztát. Nem kell annyit a serpenyőbe önteni, mint a hagyományos palacsintánál. Ha megsült, tálald vajkockával, juharsziruppal vagy áfonyalekvárral.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük